Alfa Romeo 159 – италиански дизайн, пълен с екстри | Автоблог на колела

4
Добави коментар

Когато говорим за спортни автомобили с интересен дизайн, то 159 на Alfa Romeo е един виден представител в тази категория. Италианците наистина са се постарали да създадат иновативна спортна визия, която разбира се включва и множество екстри в този модел.

Представена за първи път на авто изложението в Женева през 2005-та година, моделът 159 се явява заместител на предшестващата я Алфа Ромео 156. Новият шедьовър, обаче веднага става предпочитан от шофьори обичащи бързите скорости, в съчетание с красивият спортен облик на автомобила.

Това е кола, която изненада автомобилният свят с външният си вид и двигатели които предлага в различните си модификации.

Да започнем от екстериора – кръгли фарове с формата на тройни лещи, наклонено предно стъкло, изваяни дръжки, допринасят за ергономичната и същевременно агресивната визия. Шофирайки Алфа Ромео 159 определено няма да останете незабелязани от останалите. Външният й облик значително привлича вниманието и създава впечатление за стил и класа, скорост и внимание към детайлите.

Интериорът е в пълна хармония с първоначалното впечатление за този автомобил. Кръглите форми на различните елементи от таблото допринасят за спортният дух на колата. Кожени седалки, хромирани педали, висококачествена озвучителна система с марката BOSE, ще допринесат за едно комфортно шофиране на този модел. Други екстри на които можете да се насладите са спортна кожа на седалките за по-голям комфорт при шофиране, повече пространство при шофьорското място, по-голям багажник в сравнение с предишния модел, централно заключване, високата степен на безопасност, седем въздушни възглавници и други.

Благодарение на мощният си двигател Alfa Romeo 159 ускорява от 0 до 100км/ч за 7.7 секунди. Комбинираният разход на гориво 8,1л на 100 км е признак за неговата икономичност. Някои модели разполагат с шест цилиндров V-образен 3.2 литра бензинов двигател JTS, като по този начин осигуряват на пътниците едно приятно, вълнуващо и не на последно място стабилно преживяване на пътя.

Ако искате стилен, мощен и устойчив автомобил, то Alfa Romeo 159 е точно за вас!

Тест-драйв на Алфа Ромео 159 от TopGear