Вадим свидетелство за съдимост по-евтино

1
Добави коментар
yApple

Всеки притежател на кредитна или дебитна банка вече ще може да си извади свидетелство за съдимост във Варна без да плаща допълнителна такса за превод на банката. В бюро „Съдимост“ при Районен съд – Варна са се сдобили с две ПОС терминални устройства за заплащане на държавни такси при издаване на свидетелствата.

Монтирането на ПОС-терминалите е изцяло в услуга на потребителите и облекчаване на административното обслужване. Ползването на устройствата спестява време и допълнителни разходи на гражданите за комисионни такси, дължими на банките при извършване на превод.

До момента плащането на една съдебна такса от 5 лева, каквато е таксата за издаване на свидетелство за съдимост, ставаше само чрез отделните търговски банки, които начисляват различни по размер комисионни за превода. По този начин се получаваше оскъпяване на съдебната услуга и гражданите реално плащаха повече за получаването на документа.

За извършване на транзакции при плащане на държавни такси за издаване на свидетелства за съдимост чрез ПОС терминалите в бюро „Съдимост” на Варненския районен съд са необходими валидни банкови карти – Mastercard, Visa, Visa Electron, Maestro/Борика и др.