Гнева води до главоболие

8
Добави коментар
svettonchev
svettonchev

прегледана 164 пъти | добавена на 08.01.2013 г.

Импулсивните италианци и испанци живеят с две години повече от англичаните, показват последните изследвания на учени в престижен университета. Очевидно е, че навика активно да изразяват отрицателните емоции е ключът към дълголетието, казва Med Daily.

Експерти анализират поведението и здравето на повече от 6000 души. Установено е, че прекомерната сдържаност и желанието да се скрият тревожните чувства води до повишен сърдечен ритъм. С течение на времето това води до високо кръвно налягане, повишен риск от коронарна болест на сърцето, увреждане на бъбреците и дори рак.

Снимка: Ambro /  FreeDigitalPhotos.net

Ръководителят на научните изследвания Маркус Мунд казва:

„Хората, които се опитват да  скрият външните признаци на страх, като позиция на отбрана, са изложени на особен риск. Те правят всичко възможно, за да избегнат рисковете, обръщайки се към самоконтрол и контрол на заобикалящата ги реалност.“

Вярно е, че хората, които са затворени имат някои предимства: например, те се възстановяват по-бързо от заболяване. Самоконтролът означава повече дисциплина и мотивация, необходими за съблюдаване режима на лечение и адаптация.

Етикети

гняв, главоболие, рак, високо кръвно, сърце, бъбреци,