Цветът на 2013 година: изумрудено зелено » eMODNO да имам

1
Добави коментар
svetla58
svetla58

Тази година безспорен хит сред цветовете ще бъде завладяващото изумрудено зелено, познато още като смарагдово. Този нюанс беше определен като цветa на 2013-та от института Pantone, който е един от световните лидери, диктуващи колоритните тенденции.

Затова представените колекции на модните империи, за сезон пролет/лято 2013 година, по световните подиуми изобилстват от творения в смарагдово зелено. Този интензивен цвят дизайнерите наричат „новото черно“.

Изумруденото зелено се появява в модните колекции и с металически оттенък. Освен това експертите предупреждават, че смагардовото изглежда различно в зависимост от платовете, използвани за облекла и аксесоари. Материи като коприна, тафта и кадифе ще „покажат“ цвета в най-интензивния му капацитет.

Върху лен, памук или вълна смарагдовото дава по-мека визия и изглежда матирано. Затова се препоръчва тоалети от тези материи да се носят на работа или през деня.

Нюансите на изумруденото в пролетните колекции на: Kenzo, Michael Kors, Vera Wang, Stella McCartney, Gucci, Burberry Prorsum.

Някои звезди вече се появиха с рокли в смарагдово зелено, от новите дизайнерски колекции на модните брандове. Даян Крюгер, Кейти Пери, Емили Блън и Роузи Хънтингтън са малка част от дамите, които заложиха на актуалната тенденция.

Експертите препоръчват този цвят и за грима на очите. Смарагдовото може да се съчетае с червило в прасковено,  розово или рубинено червено. Актуалният цвят стои шеметно и при маникюра, положен върху цялата нокътна плочка или като колоритен акцент.

Подновете гардероба си с модна находка в актуалния цвят. Селектирахме няколко продукта в изумрудено зелено от онлайн магазините: boohoo.com, shopping-terapia.com, fashionup.bg и 3suisses.bg.

Вижте още:

Разпродажби на страхотни чанти!

Рок звучи в гардероба ни!

Модна икона за по-малко от 200 лв!

Модна находка: шарени гумени ботушки

Модни и изгодни рокли!

Нека следваме звездите със секси чизми

Стилни палта на изгодна цена