Клип скандализира интернет (видео)

4
Добави коментар
mignews
mignews

Клип с полицаи, които издърпват от автомобил неговия водач, разбуни интернет. Шофьорът, който е и автор на видеото, твърди, че е бил изкаран от тревненски служители на реда насила от колата без заповед и без да бъде уведомен какво е извършил, освен че е паркирал неправилно. Във „Фейбук“ потребители изказват своето възмущение и коментират, че се касае за полицейско насилие.

Според шефа на полицията в Габрово комисар Денислав Донков обаче ситуацията с ареста на мъжа е била коренно различна. Донков твърди, че е видял клипа и разполага с данни за случая. „Изобщо не става въпрос за полицейско насилие, а за професионално изпълнение на служебните задължения“, категоричен е полицейският шеф. Той съобщи, че в събота в центъра на Трявна е установен неправилно паркиран автомобил. Двамата полицаи изчакват водача, който вероятно е бил наблизо, представят се и му поискват документи за проверка. Мъжът се държал арогантно, поискал заповеди за проверка, обяснение как са облечени и защо нямат баджове.

Полицаите го предупредили, че ако им пречи да си изпълнят задълженията, ще бъде задържан, но водачът демонстративно се качил в автомобила и се опитал да тръгне, при което е задържан, тъй като е попречил на служителите да си изпълнят задълженията по служба. Отведен е в управлението и му е съставен акт за административно нарушение, образувана е преписка за проверка за извършено престъпление по чл. 270, т.е за възпрепятстване на органите на реда да си изпълнят задълженията.

Причината за задържането е, че е попречил на служителите да си изпълнят задълженията си, а не нарушение на Закона движение по пътищата, подчерта още веднъж комисар Донков. „От това, което видях и данните, които имам е, че не се касае за полицейско насилие – никъде не се вижда арогантно поведение на полицейските служители, и това, че водачът си позволява демонстративно поведение не е попречило на служителите да си изпълнят задълженията“, завърши комисар Донков.

http://youtu.be/rI2bR-j1vwQ