Шофьори топлят автобуси с газови котлони

1
Добави коментар
rhp
rhp

Още по темата

Внимание шофьори! МВР започва операция „Скорост“

2015-04-09 15:47:57

Започват масови проверки на училищните автобуси

2015-04-01 15:23:32

Първият загинал пилот на разбития самолет – герой на полета

2015-03-31 20:27:29

Автобусите в Русе ползват газови бутилки за отопление, докато возят пътници.

Екип на местната Автомобилна инспекция незабавно е извършила проверка на място, тъй като газовите котлони в превозно средство са потенциална бомба. Подобни случаи през зимата не са прецедент. И през миналата година контролните органи са откривали автобуси от градския транспорт, които ползват самоделни газови котлони, за да се топлят и икономисват гориво. „Тази бутилка, тя си стои, тя е празна бутилката, той хваща ли ме това, той не ме хваща в нарушение. Ако правя ремонт, тогава я ползвам, аз не я ползвам за нищо, аз не се отоплявам, аз имам парно”, обяснява шофьорът Недю Недев пред БТВ.

Въпреки това според контролните органи е недопустимо да има газови бутилки в обществения транспорт, тъй като те крият рискове. Проверката на автобуса е установила още няколко нарушения, включително липсата на удостоверение на шофьора, че е изкарал опреснителен курс за превоз на пътници.

„Бутилката е иззета и е предадена на ръководителя на фирмата. Оттам нататък е направена пълна проверка на автобуса, съставен е акт на водача и по две точки, които не касаят бутилката – става въпрос техническа неизправност. Спукано е предно обзорно стъкло и той нямаше удостоверение по 41 наредба”, обясни Валентин Атанасов, началник на „Автомобилна инпекция“-Русе.

Пътници във форумите се шегуват, че шофьорите могат да разширят бизнеса си. Докато въртят геврека, на червен светофар спокойно можели да сипват по едно турско джезве-кафе или чай, съхранявани в термоси. За пиячите пък трябвало да бъдат включени греяна ракия и вино, които спокойно можело да кипнат докато автобусите чакат по задръстванията.