Приют търси стопани на кучета по нета

1
Добави коментар
mmmimi
mmmimi

Стара Загора. От началото на новата година общинският приют за безстопанствени животни вече е с интернет-сайт – www.priut.starazagora.bg. На този електронен адрес всеки, който иска да си вземе куче може да разгледа снимките, да се запознае с реда за осиновяване и нормативната уредба.

На разположение е и сателитна снимка, която показва мястото където всеки може да намери своя любимец – кв. ”Зора”, района на опитното поле, в близост до „Метро”. Линк към сайта е разположен и на главната страница на община Стара Загора.

Служителите на приюта поддържат и профил във фейсбук, в който снимките и информацията за четириногите се обновяват постоянно. Идеята на управителя Калоян Косев е чрез интернет четириногите да намират много по-бързо своя нов дом и да се радват на грижовни стопани.

През изминалата 2012 г. в приюта са били подслонени 226 бездомни четириноги,  107 от които са осиновени. В момента в него са настанени 20 кучета, като 10 от тях са малки кутрета.Получавате верен приятел напълно безплатно, четириногите са обезпаразитени и кастрирани и за тях не се плаща данък, посочват предимствата да се осинови куче от приют общинарите.