Как да изберем охранителна фирма?

3
Добави коментар
fikoz
fikoz

Има много охранителни фирми в цял свят, в които работят общо между 19,8 и 25 милиона работника. Те са двойно повече, отколкото хората, които работят в сферата на полицията.
Около 69% от българските фирми ползват услугите на охранителни фирми, според статистики от Световната банка. Най-често те плащат за физическа охрана или СОД. Ние, потребителите, дали сме се спрели на подходяща за нас фирма и дали тя ще успее да отговори на изискванията ни?
Да се наеме охранителна фирма не е много скъпа услуга, но понякога може да се окаже, че не е и много евтина. В зависимост от фирмата, средно се плаща по около 23 лева на месец за едно лице. Юридическите лица заплащат по около 35 лева месечно, но в тези суми не влизат допълнителните цени за СОТ, които се дават за техниката. Задължително е да се закупи GSM модул и алармен трансмитер. Те струват поне 150 лева, като освен тази първоначална такса се начисляват и суми всеки месец от порядъка на 10-15 лева. Някои фирми имат тарифи за СОД, които са по-ниски,. Те постигат това, като наемат пенсионирани военни и полицаи за служители. Плащат им минимална заплата и за това могат да си позволят такива ниски такси. Когато наемате фирма е добре да я проучите и да видите какви работници работят в нея, как се обучават и т.н.

Когато избирате фирма за охрана, трябва да се информирате много добре относно:
За какво време могат да дойдат до обекта, ако се наложи?
Какъв е персоналът и какво е неговото обучение?
С каква техника се работи?
Каква е месечната такса и имат ли СОТ тарифи, които се заплащат допълнително?

Ние направихме много подробно проучване и стигнахме до извода, че фирмата, на която всеки може да се довери е Боду СОД.
Като направихме сравнение на различните цени на СОД, ние разбрахме, че в Боду СОД ниските месечни такси не са за сметка на обслужването, нито на качеството. Освен това, при тях техниката може да се ползва под наем от клиентите, а не да се закупува, и това намалява още повече разходите. Тази компания възстановява щетите, когато се наложи, но в Боду СОД има техника, която е много модерна и рядко се стига до такива ситуации. Освен това, там работят хора с перфектна физическа подготовка. Патрулите пристигат на мястото на събитието от 3 до 5 минути, след като получат сигнала.
Боду СОД е една от най-надеждните охранителни фирми не само в София, но и в градове като Банско, Дупница, Бургас, Балчик, Велико Търново и др.