6 съвета за успешна борба с целулита

22
Добави коментар
stefaniqkoleva
stefaniqkoleva

6 съвета за успешна борба с целулита

яну 10, 2013
Полезно

0

Целулитът е ваш враг? Не е необходимо да се отчайвате – ние сме подготвили шест съвета, за да започнете успешнаборба с портокаловата кожа.

Съвет № 1: Пийте зелен чай

За да предотвратите образуването на целулит, „преминете на зелено”. Зеленият чай не позволява задържане на вода, богат е на антиоксиданти, подпомага поддържането на тонуса в клетките и по този начин се бори с целулита. Пийте по чаша зелен чай дневно, за предпочитане в ранния следобед, тъй като вечер би могъл да наруши съня ви.

Съвет №2: Забравете колата!

Сигурно ви се е случвало да вземете колата, за да се придвижите на не голямо разстояние и попадайки в задръстване, да съжалите, че не сте тръгнали пеша. Ами да! Защо да не горите калории, вместо да чакате неподвижно в лекия автомобил? Имайте предвид, че при 45-минутно бягане изгаряте 150 калории, а при 30-минутно колоездене – 140. И ако все пак не можете без колата си, на всеки светофар стягайте и отпускайте коремните и седалищните си мускули.

Съвет №3: Правете си масаж всеки ден!

За тонизиране на тялото няма нищо по-добро от масажа. Той е лесен и ефективен метод за справяне с мастните натрупвания. Особено полезни са ежедневните 10-минутни масажи след душ.  И не се обзсърчавайте, ако в началото изпитвате лек дискомфорт или болка в областите с изразен целулит.

Съвет №4: Потете се!

Спортувайте, ходете на сауна или парна баня поне веднъж седмично. Потите се? – Толкова по-добре! Организмът ви, борейки се срещу топлината, изразходва голямо количество енергия и разсейва мастните натрупвания и целулита.

Съвет №5: Изкачвайте стъпала!

Изкачването на десет етажа е еквивалентно на 3000 стъпки, почти 1/3 от препоръчителните 5-6 километра ходене пеша дневно. Затова край на асансьора!

Съвет №6: Прозявайте се и се смейте!

Доказано е! – Стресът ни кара да пълнеем. Затова се прозявайте – издишането на допълнително количество въздух при прозявка предизвиква свиване на коремните мускули и същевременно води до отпускане. Ако към това прибавите и доза смях и без дори да осъзнавате ще борите целулита! Смехът води до освобождаване на ендорфини –  молекули на благосъстоянието. А освен всичко друго, смехът е спорт, който напряга сърдечната система така, както 50 метра спринт.

VN:F [1.9.22_1171]

Ако статията Ви е харесала, оценете я:

Rating: 10.0/10 (5 votes cast)

6 съвета за успешна борба с целулита, 10.0 out of 10 based on 5 ratings

tweet

Задължително пийте вода, ако искате да имате здраво тяло

Детоксикацията и черния дроб

Свързани статии

Веднъж диета, после…

ное 25, 2014 0

Отслабването е…

ное 18, 2014 0

Стрии! Ами сега!

авг 25, 2014 0

Още от тази категория

Цитруси за здраве и…

яну 06, 2015
0

Кафето води до…

ное 22, 2014
0

Забравете за…

сеп 01, 2014
0