Орангутан художник с изложба на картини – Стамен Стаменов – Блогосфера

1
Добави коментар
dbasharanov
dbasharanov

Орангутан художник с изложба на картини
Публикувано на 10 яну, 2013, 16:14

Посетителите на зоологическа градина в Северна Дакота имат възможността да се докоснат и до тяхното изкуство. Служителите на парка са създали изложба от цветни картини, чиито автор е 26-годишният орангутан Талукан. Майсторът на четката създава картините си от осем години. Първият дом на орангутана Талукан е бил зоопаркът в Солт Лейк Сити, но през 2010 приматът е бил преместен в Северна Дакота. Служителите на парка там оценили труда на животното и дори решили да създадат изложба с негови произведения.

“Рисуването е различен вид тренировка, то обогатява. Талукан сам го избра и много се забавлява”, обяснява служител в зоопарка.

Посетителите на зоологическата градина могат не само да разгледат цветните картини на Талукан, но и да си купят някои от тях. Всички желаещи могат да се сдобият с рисунка от маймуната на цена между 50 и 200 долара. Събраните средства от картините ще бъдат инвестирани в подновяването на зоопарка. Абстрактното изкуство на орангутана може да бъде видяно до края на месец февруари.

Източник – БЛИЦ