Нова надежда в борбата с целулита – 2 част

1
Добави коментар
nadin9061
nadin9061

Не ви ли омръзна всяка пролет да подновявате битката с целулита? Време е да вземете радикални мерки! Комбинирайте методите, които ви предлагаме.

част 1

ВОДА, ВОДА, ВОДА!

Физическите упражнения са крайно необходими за предотвратяване на портокаловата кожа. Водните спортове – плуване и аквагимнастиката, са за предпочитане, тъй като при движенията във водата укрепвате мускулатурата, а хидростатичното напре­жение масажира и изглажда кожата. Едновременно с това се засилва циркулацията на кръвта. Най-добре е да трени­рате в хладка вода, тъй като прекалено топлата натовар­ва сърдечната дейност. Предимството на хладката вода е, че организмът ще гори повече калории, тъй като ще му се налага да поддържа телесната температура. За добър ефект тренирайте поне два пъти седмично, като редува­те аквагимнастика със спининг или тичане в басейн.

СТОП НА ВНЕЗАПНИТЕ ПОРИВИ ЗА НЕЩО СЛАДКО!

Опитвам да се храня правилно и спазвам режим, с който поддържам теглото си, но понякога не мога да устоя на сладкишите – изпитвам Спешна необходимост от парче торта, от баклавичка, от арменски сладки… Това са ваши думи, нали? И извинението е, че тези сладости са малки и прибягвате толко­ва рядко до тях, че няма да попречат на отслабването, но ис­тината е, че всяка вафла и тортичка се превръщат в причина за целулит. Ако не можете да се похвалите със силна воля, има и други решения. Скорошно изследване показва, че въздействие с инфрачервени пулсации на ухото, подобно на акупунктурата, възпира с успех внезапните желания. Принципът се разработ­ва от Luxo – техника, при която се стимулират тридесетина точки върху тялото. Така се намалява стресът и се уравновесяват хормоните ендорфин, серотонин и допамин. Добър вариант е и рефлексотерапията на ходилата – специалист изготвя прецизно диагностициране и след това започват се­ансите. Най-често до тази терапия се прибягва при лекуване на стрес, но тя може да повлияе и върху ограничаване на апе­тита. Необходими са поне 5 сеанса, за да има резултати, след което може да ходите на превенция веднъж месечно.

ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ И БИЛКОВИ ОТВАРИ

Повечето жени опитват различни варианти, с които да отслабнат и да подобрят съотно­шението на мускулна и мастна маса. Например: пият отвари от билки с диуретично действие, като блатна боровинка, зелен чай, мащерка или магданоз, на закуска или вечер. Тези отвари предпазбат от за­държане на вода в кожата и ограничават появата на целулит. Хранителните добавки действат не само срещу акумулирането на мазнинц, но също стимулират липолизата и регулират глюкозния метаболизъм. Има различни добавки, ко­ито действат върху кръвообращението, дренирането или складирането на мазнини. Преценете точно от какво се нуж­даете и изберете подходящата добавка. Имайте предвид, че резултатите не са мигновени и са ви необходими поне три месеца за максимална ефективност.

ЕКСФОЛИРАЙТЕ!

Желателно е веднъж-два пъти седмично да от­странявате мъртвите клетки от повърхност­та на кожата. Натрупването им пречи на нормалното й функциониране и на достигането на козметичните продукти в дълбочина. Тъй като дишаме и чрез кожата, тази процедура ще съжи­ви, омекоти и прочисти епидермиса и ще подобри доброто кръвообращение в дълбочина.

 

продължение