Книжките от нашето детство

0
Добави коментар
NaIvKo
NaIvKo

За подарък на детето на едно приятелско семейство, купих две книжки с приказки на Братя Грим и Ханс Кристиан Андерсен. Да, тези книжки напоследък не са толкова модерни и отстъпват много на компютърните игри и анимационните филми във вниманието на децата, но все пак мисля, че са незаменими за развиването на въображението им, което е жизнено важно условие за креативността им за в бъдеще. Както е казал гениалният Айнщайн: „Ако искате децата ви да бъдат по-умни, четете им повече приказки.“

Разбира се, не пропуснах да отворя книжките и да прочета някоя друга приказка, преди да ги подаря. Веднага се върнах в детството си и дори си припомних как си представях някои от персонажите и кое ми беше интересно и учудващо в тях.
Книжките много ми харесаха и мисля, че за в бъдеще ще ми станат запазена марка при подаръците за деца Ако се интересувате кои са, оказа се, че са част от поредица „Приказната съкровищница на света“ на издателство „Ню Медиа Груп“, чиито управител е Светослав Кантарджиев. В рамките на тази поредица има може би повече от десет книжки, които включват в себе си приказки от всички краища на света.

Детето много се зарадва на подаръка си, надявам се също като мен едно време да му бъдат интересни и да се окажат много благотворни за развиването на фантазията му.

Наскоро четох и една друга книга – този път за възрастни, отново от Ню Медиа Груп на издателя Светослав Кантарджиев. Казва се “СПЕЦНАЗ Алфа – Моята съдба” и е мемоарна книга на генерал Генадий Зайцев – дългогодишен ръководител на отряда за борба с тероризма в руските специални служби – СПЕЦНАЗ. Определено бих ви я препоръчала.

Google+ Comments