Наздраве – за майсторите!

1
Добави коментар
ibridik
ibridik

Петък е. Ден на майстора. А както знаете, има майстори и… “майстори”.

За тези в кавичките няма да говорим сега. Достатъчно мрънкаме и се оплакваме – от тях и последствията от техния “майсторлък” – в останалите дни на седмицата.

Днес ще вдигнем наздравица за истинските майстори. Или казано другояче – за професионалистите.

Свикнали сме да се самозомбираме, че у нас ВСИЧКО се върши през пръсти. От най-различни “майстори”…

И друго сме свикнали – САМИ да си правим всичко. За да не даваме пари “на вятъра”… т.е. за “майстори”.

От личен опит мога да споделя обаче, че (почти) винаги когато съм решавал сам да се правя на майстор – после съм съжалявал. Ако не веднага – то впоследствие.

Щото в някои работи горе-долу ме бива. Но в повечето съм абсолютен аматьор. (Не щото съм “с две леви ръце” – а просто защото не съм отделил достатъчно време, за да ги правя като професионалист).

И всеки от нас е така. Но не всеки е свикнал да се доверява на професионалистите…

…затова пък сме свикнали (меко казано) да пищим от “майстори”.

Но не и да ги хвалим.

А трябва…

Защото професионалисти – и майстори – у нас, все пак, има! Вярно – не чак толкова много, колкото ни се иска. Но единственият начин да ги има повече е трудът на истинските майстори да не остава незабелязан…

Затова и реших да похваля – съвсем безвъзмездно, непоискано… но пък от сърце – всички майстори.

И особено тези, с които животът и неговите битови реалности ме “сблъскаха” напоследък. Става дума за две фирми, за които с две ръце мога да гласувам – че са истински професионалисти.

Първата е… хамалска. И тази дума сме свикнали да използваме по-скоро в негативен аспект, но който поне веднъж се е пренасял от едно жилище в друго – със сигурност гледа много по-обективно на понятието хамалин.

Накратко – Hamali.BG. В сайта им пише, че са експерти по преместване. Вярно е – лично се убедих в това! (А няма да скрия, че имах много предразсъдъци и страхове…).

Втората фирма е за недвижими имоти – RE/MAX Plus. И за този бранш се чуват много оплаквания и попръжни. Понякога – с основание. (Едва ли има индустрия или бранш, в които да няма “черни овци”… и “майстори”).

У българина все още преобладава нагласата да продава или купува имот “без посредници”. И да си мисли, че посредниците са само търтеи, които ти взимат парите без да ти свършат кой знае каква работа…

Сигурно има и такива – но РЕ/МАКС ПЛЮС определено не са от тях! Защото наистина си давам сметка, колко време и нерви ми спестиха със своя професионализъм. Да не говорим за риска да направя сериозен (и скъпоструващ) гаф – ако бях тръгнал САМ да се правя на майстор…

На тези, които ехидничко ще се подхилват, че правя някаква “скрита реклама” ще кажа само едно: каквато и да е вашата сфера на работа, с каквото и да си изкарвате хляба – някой все ще счита, че от такива като вас няма голяма полза!

Освен ако не сте майстори. Ама истински…

Затова – НАЗДРАВЕ ЗА МАЙСТОРИТЕ!

Те наистина го заслужават.

P.S. И малко музика – за настроение:

Tags: Hamali.BG, RE/MAX Plus, благодарност, майстор, недвижими имоти, предразсъдъци, професионализъм, хамали