А ако пълнея от кафето?

16
Добави коментар
theones
theones

А ако пълнея от кафето?

яну 12, 2013
Полезно

0

Сякаш няма по-голямо удоволствие от едно вкусно капучино или кафе лате! Но внимание! Тези ободряващи напитки често са истински малки калорични бомби.

Кофеинът топи мазнини, но…

Множество излседвания посочват, че кофеинът изгаря мазнини. Всъщност, той действа върху нервната система, стимулирайки производството на адреналин (хормон, намаляващ апетита) и повишава нервната активност, което предизвиква производство на норадреналин (хормон, разграждащ мазнините). Той също така увеличава броя на изгорените в състояние на покой калории. Така че да, пиенето на 2-3 кафета дневно  е препоръчително в случай, че сте решили да отслабвате. Но кафетата, съдържащи захар, сметана, мляко действат не много добре на бедрата и седалищните части.

Здравните експерти предупреждават…

Сигналът дойде през 2009г. от Световната фондация за борба срещу рака. Изследователите осъдиха прекалено високото енергийно съдържание на някои съдържащи кофеин напитки, като например капучиното, което, с неговите 561 калории, представлява ¼ от препоръчителния дневен прием на калории за жена. И макар че далеч не е задължително консумацията  на такива напитки да предизвика рак, трябва да си даваме сметка, че те се отразяват неблагоприятно върху ханша и бедрата.
Как да си доставим удоволствие?

Ако все пак не сме в състояние да се откажем от подсладените кафета, можем да намалим влиянието им върху талията, следвайки няколко прости принципа:

– Когато сте навън, избирайте „лайт”- вариантите на любимите си ободряващи напитки.
– Ограничавайте се с не повече от едно подсладено кафе дневно, без значение дали страдате от проблеми с теглото.
– Намалете колкото е възможно количеството на битата сметана, сиропа, карамеловия топинг, захарта  и шоколада в кафето за сметка на количеството какао – невероятен десерт и безценен източник на микровещества.

VN:F [1.9.22_1171]

Ако статията Ви е харесала, оценете я:

Rating: 10.0/10 (8 votes cast)

А ако пълнея от кафето?, 10.0 out of 10 based on 8 ratings

адреналин, калории, капучино, кафе, начини за отслабване

tweet

Малъри Хейгън, Miss New York, стана новата Miss America 2013

Задължително пийте вода, ако искате да имате здраво тяло

Свързани статии

Веднъж диета, после…

ное 25, 2014 0

Кафето води до…

ное 22, 2014 0

Отслабването е…

ное 18, 2014 0

Още от тази категория

Цитруси за здраве и…

яну 06, 2015
0

Забравете за…

сеп 01, 2014
0

Защо черешите са…

юли 23, 2014
0