Тежка катастрофа на пътя Бяла-Русе взе 4 жертви

1
Добави коментар
pokriviremont.eu
pokriviremont.eu

Четирима младежи – три момчета и момиче на възраст между 17 и 20 години, са загинали при тежка катастрофа на пътя Бяла-Русе, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Сигнал за инцидента е подаден на тел. 112 в 2,06 ч. На мокра пътна настилка, при намалена видимост и висока скорост лек автомобил с русенска регистрация е напуснал пътното платно и се блъснал в крайпътно дърво.

От удара колата се запалила и изгоряла напълно.

Катастрофата е станала малко след разклона за село Екзарх Йосиф.
Предполага се, че трите момчета са от село Обретеник, а момичето е от съседното село Батишница. Четиримата се забавлявали в
дискотеката в Обретеник и въпреки че са употребили алкохол, решили
да продължат купона в Русе. Шофьорът взел колата на баща си –
„Фолксваген Пасат“ и компанията потеглила. Младежът обаче не успял да
овладее автомобила и се врязал в крайпътно дърво.

От полицията съобщиха, че се изяснява самоличността на жертвите, тъй като телата са изгорели до неузнаваемост.

При

катастрофа на панорамния път между Мизия и Оряхово

пък е загинал полицай от „Гранична полиция“.

Инцидентът е станал тази нощ към 2,40 ч. на остър завой, в началото на пътя след Мизия към ферибота в Оряхово. Служебния автомобил, който е управлявал полицаят, се е ударил в камион с полска регистрация, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Красимир Василев.

По първоначални данни товарният автомобил се поднесъл на заледен участък на пътя, а идващият в насрещното платно служебен джип на „Гранична полиция“ се блъснал челно в ремаркето, теглено от камиона.

Трийсет и осемгодишният водач на служебния автомобил е загинал на място, а колегата му е ранен, допълниха от ОДМВР-Враца. Полският шофьор е тестван за алкохол, като пробата е отрицателна, уточниха от дирекцията.

Започнало е разследване на инцидента. Заради тежката катастрофа и извършването на оглед от следствени екипи на местопроизшествието панорамният път бе затворен за
няколко часа.

Един човек е загинал, а петима са били ранени при катастрофа тази сутрин и

на пътя Калотина-София,

на около 10 км след граничния контролно-пропускателен пункт, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Впоследствие е установено, че на завой бус с нишка регистрация, пътуващ към София, се е завъртял напречно и се е блъснал в насрещно движещ се камион. Водачът на тежкотоварния автомобил е направил всичко възможно, за да избегне сблъсъка, но не е успял.

По първоначална информация в буса са пътували шестима сръбски граждани.
В резултат на сблъсъка е загинал един мъж, две жени (на 55 и на 48 години) са настанени в шоковата зала на „Пирогов“.

Останалите трима пострадали в момента са в Спешния център в Драгоман и предстои транспортирането им към столична болница. Водачът на камиона не е пострадал.