ЗА ДАМИТЕ: Тренировка със собствено тегло | СИЛЕН

1
Добави коментар
silenbg
silenbg

Здравейте, уважаеми дами(и всички други, които четете СИЛЕН)! Днес ви представям тренировка, включваща упражнения със собствено тегло и естествено можете да правите вкъщи. Интензивна е, подходяща е за поддържане на тонус и топене на мазнини(в комбинация с добро хранене и кардио дейност 1-2 пъти в седмицата. Комбинирал съм 5 упражнения за „проблемните“ и желани за оформяне от дамите зони- крака, раменен пояс и гърди и корем. Тук е мястото и да кажа, че тренировките за жени не трябва да се различават кой знае колко от тези за мъже. Грешно е да се пропускат упражнения като клек например, под претекст, че краката ще станат като на щангист. Това не е вярно. От базовите и най-популярни упражнения можете да извлечете само полза! 
Тренировката е кръгова. Препоръчвам да се направят 4-5 кръга, като почивките между тях да не надвишават 1 минута. Най-добре- без почивка! Начинаещите могат да започнат с 3 рунда. Ето какво съм включил:
Прескоци – около 30 броя
Клекове – 12
Женски лицеви опори – 10-12
Коремни преси половинки – 15
Коремни преси за долните коремни мускули – 15

Препоръчвам да съчетаете тези тренировки с кардио(тичане/каране на колело). Примерни схеми могат да бъдат- 3 дни в седмицата този комплекс плюс 2 дни тичане(2-4км). Друг вариант е да се съчетават в един ден- първо тичането, после тренировката. Не забравяйте да загреете както трябва. Ако желаете индивидуална програма, знаете как да се свържете с мен. 

Ето и видеото, което направих. След като го изгледате и заучите правилната техника на движенията, можете да си пускате клипчето оттам, където правя показен кръг от тренировката и да работите заедно с мен. Ако съм ви симпатичен 😉 Ако не- препишете си на листче повторенията и сериите и действайте!

Поздрави и успех!