МВР със спецакция за лов на проститутки

1
Добави коментар
yApple

10 проститутки са задържани при полицейска операция в Благоевград на 12 януари, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР-София.

Акцията е дело на служители на отдел „Противодействие на криминалната престъпност” и колегите им от районно управление „Полиция” – Ботевград.

По време на акцията са заловени 10 проституиращи жени. Сред тя има и 17-годишно момиче. Всички те са открити в местността „Малините” и на ПИК-а в Ботевград.

На непълнолетното момиче е приложена спешна мярка „полицейска закрила” за 48 часа. То е настанено в дом за временно настаняване на малолетни и непълнолетни лица в София.

Отдел „Закрила на детето” към дирекция „Социално подпомагане” – Ботевград е уведомен за случая. Момичето ще бъде настанено в кризисен център в Драгоман, след като изтече мярката. Тя ще остане там до навършване на пълнолетие.

Полицаите са установили и двама шофьори, при които са пътували проститутките. Единият е 54-годишният С.Т., по прякор „Перлата”, а другият е с инициали П.С. и е 20-годишен. И на двамата са съставени актове за административни нарушения – за управление на моторно превозно средство без шофьорска книжка и за неизправност на автомобила.

Заловените момичета са на възраст между 18 и 31 години. Едно от момичетата е от Враца, а останалите са от Ботевград. Те са задържани нееднократно от полицията за проституция.