Конюшня превърната в жилищна сграда

3
Добави коментар
yApple

Конюшня превърната в жилищна сграда

14.01.2013 г.

Промяната на предназначението на една сграда е много популярен архитектурен похват в наше време. Ето поредния страхотен пример за това. Тази изоставена конюшня в Extremadura, Испания, е реконструирана по проект на Ábaton Architects и трансформирана в семейна къща с традиционен каменен екстериор и съвременен интериорен дизайн.

Просторният имот стои изключително естествено сред зелените пасища и дърветата наоколо. Целта на архитектите била да се обнови и трансформира конюшнята, по начин, който не засяга и не уврежда заобикалящата я природа.

Сградата е имала доста проблеми за разрешаване. Електричеството и водата са били осигурени чрез устойчива екологична система, която включва инсталация със слънчеви панели и акумулаторни батерии за лятото, и турбини, които използват двата потока, минаващи през имота и по този начин осигуряват електричество през зимата.

Всекидневните пространства са отворени към екстериора, благодарение на огромните стъклени плъзгащи се врати, свързващи интериора, от едната страна с кладенците отзад, а от другата, с басейна, разположен в предната част на двора, но на малко по-ниско ниво от къщата. В интериора присъстват материали като дървесина, бетон, метал и камък.

Къщата разполага с няколко спални, едната от които е обзаведена с двуетажни легла. Другите две спални са със стандартни двойни легла и стъклени стени, които разкриват страхотни гледки към прекрасната природа навън.

Баните са проектирани в рустикален стил, като преобладаващия материал е камъкът.

Къщата е оборудвана с двуетажни врати, които осигуряват добра вентилация и големи количества естествена светлина. Това, заедно с доминиращия бял цвят, прави интериора така светъл и просторен.

Източник: interiorholic.com
Посещения: 1009