Бракониер крие разфасован глиган в опел

2
Добави коментар
dbasharanov
dbasharanov

Габрово/Разград. Бракониер с убит глиган хванаха край язовир „Хр. Смирненски“ в Габрово. Сигналът за незаконния лов е получен в неделя, около 15.00 ч. Авджията бил спипан до бариерата на язовира. На място са изпратени полицейски служители, представители на Регионалната дирекция по горите във Велико Търново, както и на Северноцентрално държавно предприятие. В района на бариерата на язовирната стена е засечен лек автомобил „Опел Корса“, управляван от 51-годишен габровец. В превозното средство  е намерен незаконно убитият глиган.

При огледа на колата са открити още законно притежавана ловна гладкоцевна пушка „ИЖ“, 12-ти калибър. По-късно в жилището на мъжа са открити 32 патрона 9х18 за пистолет „Макаров“. Оръжието, боеприпасите и дивечът са иззети. По случая в РУП – Габрово е започнато досъдебно производство.

Междувременно стана ясно, че останки от прясно разфасован елен са били открити в Разградско. Бракониери убили и накълцали защитеното от закона животно на територията на държавното ловно стопанство „Сеслав“ в Кубрат. Хайката действала в местността „Бекерим гьол“ краю Завет, уточняват от ОД на МВР в Разград. Шофьор на местна земеделска фирма пръв видял останките от касапницата и алармирал властите.