Архитектурно чудо в село до Сеул

3
Добави коментар
yApple

Невероятната къща от снимката се намира в селце близо до Сеул, столицата на Южна Корея. Създадена от дизайнерите Changwook Kwak, Hyunduck Yoo и Sae Min Oh, сградата H-House е пример за модерна архитектура, съчетаваща в себе си красотата и функционалността.

Основната задача, която авторите на проекта са си поставили, е да направят не просто къща. Тяхната идея е била да построят дом, в който спокойно и едновременно да живеят три поколения, и то без да си пречат.

Ето защо всеки етаж от невероятната постройка представлява сложна асиметрична организация от стаи, които да обслужват нуждите на всеки член на голямо семейство. Това е постигнато с помощта на множество прегради, съобразени с теоретичните предпочитания на различните хора.

H-House

Друга задача, която дизайнерите трябвало да изпълнят, било организирането на помещение, което да се отдава под наем. Понастоящем то се намира на първия етаж и в него се помещават магазин и SPA салон.

Особеното здание H-House е пример за добре свършена работа от страна на хората зад проекта. Всички цели са изпълнени, а крайният продукт радва окото.

Архитектурното чудо по средата на южнокорейското село би впечатлило всеки – от случаен минувач до специалист в областта на строителството. Вижте всички снимки, за да се убедите в уникалността на този дом.

Ако тази статия ви харесва, присъединете се към Jenite.bg във фейсбук!

H-House