Как да повишите нивото си на английски език с iPhone

2
Добави коментар
wweb
wweb

Повечето родители не одобряват факта, че децата им прекарват часове наред пред смартфона, вместо да залягат над уроците. Безспорно социалните мрежи, 9GAG и някой игри са чиста загуба на време, но пълният потенциал на iPhone не свършва само с тези дейности. Благодарение на редица вградени функции и приложения, имате възможност да подобрите нивото си на английски език, моментално.  

1. Възползвайте се от вграденият английско-английски речник

Ако притежавате базови езикови познания, най-добрия начин да ги подобрите за нула време, е с помощта на английско-английски речник. Той разкрива значението на непознатите думи, като им дава разбираемо определение на английски език. В iPhone се съдържа функция, която предлага функционалността именно на такъв тип речници.

 

Когато попаднете на непозната дума, просто я маркирайте и задръжте пръста си на нея. След като се появи съответното меню изберете „Define“. Ще се сдобиете с желаната дефиниция, която да ви подскаже значението на думата. Използвайте функцията, като алтернатива на анлийско-българските речници и ще забележите положителна промяна в знанията си съвсем скоро.

 

 

2. Чуйте произношението на думата

Друга полезна функция в iOS е гласовото изговаряне на маркирана дума или текст. С нейна помощ ще чуете правилното произношение на всяка непозната дума, моментално.

 

След като маркирате и задържите конкретна дума, ще се появи познатото ви вече меню. Просто изберете „Speak“ и чуйте как тя се изговаря.

 

 

3. Специални образователни iOS приложения и игри

Магазинът за приложения на Apple е пълен с отлични платформи и самоучители по английски (а и много други езици). В разработената от „Кеймбриджкия университет“ колекция, ще откриете професионални приложения – както за начинаещи, така и за напреднали.

 

В App Store име и много безплатни приложения и игри, с които ще подобрите езиковото си ниво. Някой от тях са:

 

Learn English with busuu!

LearnEnglish Audio & Video

Practice English Grammar 2

Също така може да се възползвате от някой добри българо-английски речници, като приложението „Речник“.