Превю: Седмица на мъжката мода есен 2013 » Моден свят

1
Добави коментар
svetla58
svetla58

Седмицата на мъжката мода в Милано представи на публиката много зрелище, разгръщайки тенденциите за сезон есен-зима 2013 година. Подбрахме няколко колекции на едни от най-известните брандове, които ни впечатлиха – едни с нетрадиционен за марката маниер, други с типични, но изпитани модни похвати!

Versace

Донатела Версаче определено знае как да провокира публиката. Мъжката линия за есента на 2013 година е интересен микс между различни тенденции. По време на дефилето в Милано манекените представиха класически смокинги, рокаджийски визии или костюми, подчинени на актуалните принтове – каре в ретро стил или смели животински шарки. Дизайнерката показа, как мъжът на „Версаче” може да бъде изискан джентълмен, но екстравагантността също му е присъща, при това доста убедително.

Burberry Prorsum

Кристофър Бейли определено разчупи класическата мъжка визия с новата си колекция. Характерните за марката елегантни палта и тренчове в милитъри стил, както и иконичният кариран принт неизменно присъстват в модната линия, но този път творческият директор залага и на анималистичните мотиви в облеклото и аксесоарите. Да видиш леопардови и тигрови шарки в колекциите на Burberry е наистина нетипично, но трябва да признаем, че макар да звучат по-комерсиално, излъчването е свежо и модерно.

Roberto Cavalli

Няма как да не отбележим, че на фона на колекциите на Versace и Burberry Prorsum, където първичните животински щампи властват с пълна сила, в мъжката линия на Cavalli, те звучат най-деликатно, даже почти незабележимо. Имайки предвид, че тези мотиви свързваме именно с марката Cavalli се получава доста интересна модна картинка.

Линията за силния пол на италианската модна къща от две години е поверена на сина на Кавали – Даниеле. Придържайки се към концепцията на бранда, той внася повече класика към силуета. Тъмната тоналност при мъжките костюми е разчупена от шарени принтове в ризите и вратовръзките, а анималистичните текстури се прокрадват съвсем умерено.

Dolce & Gabbana

Колекциите на италианското дуо винаги са наситени с много пищност и мъжките предложения за сезон есен 2013 не са изключение. Виждаме любимите на дизайнерите флорални бродерии при саката и мъжките палта, класически смокинги и тъкани с богата орнаментика. В концепцията на тази линия обаче лежи една сериозна тематика с религиозен характер. Темата за „отдадеността към Бога” е закодирана в щампи с храмове и множество изображения на Дева Мария, които откриваме в голяма част от облеклата.

Автор: Делица Цонева

Вижте още:

Ексцентричният джентълмен на Alexander McQueen

[polldaddy poll=6828431]