Apple iPhone 5 vs Samsung GALAXY Note II

1
Добави коментар
gepibulgaria
gepibulgaria

1.По-добър екран за видео

С iPhone 5, Apple увеличиха размера на дисплея на iPhone и той стана 4 инча. И докато това е значително подобрение, размерът на дисплея на iPhone 5 все още не е най-добрият вариант за гледане на съдържание като филми, телевизионни предавания и клипове, и отстъпва по този показател в сравнение с размера на екрана на Galaxy Note 2.

 

Samsung Galaxy Note 2 е с 5,5-инчов HD дисплей, който разполага със съотношение 16:9 (същото като при iPhone 5), което означава, че ще поддържа широкоекранно  съдържание и ще е идеален за гледане на видео по време на движение. Samsung Galaxy Note 2 поддържа масивен дисплей. В действителност, екранът на Samsung Galaxy Note 2 е толкова голям, че на него може да се гледа видео едновременно от повече от един човек.

 

2. Мощен мултитаскинг

Една от уникалните характеристики, които идва със Samsung Galaxy Note 2 е възможността за мощен мултитаскинг. Телефонът разполага с режим, наречен разделен екран за многозадачност, която позволява на потребителите да работят с няколко приложения по едно и също време.

 

Това означава, че потребителите могат да отворят уеб браузър от едната страна на екрана, докато използвате Facebook или Twitter на от другата страна. И още по-добре, Galaxy Забележка 2 е в състояние да се справи с всичко по много красив и елегантен начин благодарение на своите 2 GB оперативна памет и четириядрен процесор. iPhone 5 за съжаление, не може да се справи с подобна задача.

 

В допълнение, Galaxy Забележка 2 използва функция, наречена изскачащо видео, което позволява на потребителите да отварят видео, да го местят някъде на екрана, а след това да отворят други приложения.

 

3. Google Maps 

Apple премахнаха Google Maps в iOS 6 и го замениха със собственото приложение Maps. То обаче беше остро критикувано и от експерти, и от потребители. Въпреки че от Apple обещаха да оправят нещата, за съжаление, iPhone 5 потребителите в момента нямат до Google Maps. Това не е така за собствениците на Samsung Galaxy Note 2, които ще имат на разположение Google Maps при закупуването на устройството. Инма слухове, че Google разработват самостоятелно приложение Google Maps за iOS, но в този момент, то не е налично, а и неговите функции остават неясни.

 

4. Поддръжка на технологията NFC 

Samsung Galaxy Note 2 ще е оборудван с поддръжка за Near-Field Communication (NFC), което ще направи смартфона на Samsung полезен за споделяне и плащане на сметки. За сведение, NFC в Samsung Galaxy Note 2 ще поддържа функцията S-Beam, която  позволява на потребителите да споделят големи файлове, S- Notes бележки, и документи, и Google Wallet за плащане на сметки в места, които поддържат тази услуга. При iPhone 5, поддръжка за NFC все още не е налична.

 

5. До 128 GB за съхранение

Samsung Galaxy Note 2 предлага три размера за съхранение на данни в комбинация с microSD карта, което означава, че пространство за съхранение е повече от това в iPhone 5. Apple iPhone 5 предлага 16 GB, 32 GB и 64 GB модели (както и Samsung Galaxy Note 2), но без microSD карта, което означава с до 128 GB по-малко място за съхранение.

 

6. Опции за виртуална клавиатура

Ако не харесвате виртуалната клавиатура на iPhone 5 няма да имате какво да направите по въпроса, защото в iOS 6 няма други възможности. При Samsung Galaxy Note 2  имате доста възможности на разположение от Play Store на Google. На разположение са клавиатури като SwiftKey 3, ако клавиатурата по подразбиране в Android 4.1 Jelly Bean не е по ваш вкус.

 

7. S-Pen 

Samsung Galaxy Note 2 разполага с подобрена версия на S-Pen, която разполага с редица различни функции, които подобряват значително производителността на смартфона.  Отличаващ се с нов ергономичен дизайн, S-Pen позволява на потребителите да рисуват и директно върху екрана. Разбира се, има стилуси и за iPhone 5, но iPhone 5 няма функционален софтуер, който да позволява по-мащабна експлоатация на аксесоара.