PuP: Флирт и запознанства – Как да премахнеш страха в свалките

183
Добави коментар
anatolii
anatolii

1. Защо те хваща шубе от готините мацки.
Преди хиляди години хората са живели на малки групи от по около 50 човека. В днешно време социалният кръг на един средностатистически мъж е често дори по-малък. Когато един мъж е трябвало да подходи жена тогава, това най-често е означавало смъртна опасност за него. От една страна мацката може вече да прави секс с главатаря на поселището или неговите приятели и тогава те просто убиват нещастника или го прогонват. От друга страна ако мацката го отреже то за това разбират всичките й приятелки и изобщо цялото малко общество. Това силно смъква ранга на мъжа и той много трудно може да си намери подходяща жена за секс вече.
Това са двете основни причини, които и до ден днешен са силно вкоренени в мозъците на повечето мъже.

2. Как да се избавиш от този страх.
Имай предвид, че този страх е насаждан хиляди години в гените ти и едва ли някога ще можеш да достигнеш такава комфортна зона, че да го избегнеш на 100%.

– Техника „Всеки следващ Сет е по-лесен”. Ако си в нормалната си комфорт-зона няколко дни или седмици и изведнъж видиш красива жена, която искаш да свалиш то най-вероятно ще изпиташ веднага или страх или поне неудобство. Ако, обаче преди това си говорил с няколко красиви жени доста по-лесно и по-разчупено ще заговориш тази нова мацка. Номерът работи, както с мъже, така и с жени и както на живо, така и по телефона. Тоест ако говориш по телефона с някоя готина мацка или се бъзикаш в компанията си и си вдигаш енергията – много по-лесно ще можеш да заговориш следващата непозната жена, отколкото ако се опитваш да го правиш ей така – „от нищото”.

– Техника „Намаляване на значимостта”. Тази техника е добра, ако можеш да рефрейм-ваш поне на базисно ниво. Представи си, че отиваш да си говориш с грозна жена или с бабка или дори с някое дърво в парка. Ще бъдеш ли притеснен? Едва ли – значимостта на грозните жени или на дърветата в парка не са особено високи в твоето съзнание. Когато следващият път трябва да заговориш готина жена просто си представи, че тя е всъщност грозна или стара или дори, че e неодушевен предмет. Като понижиш значимостта на обекта, ще намалиш и значимостта на комуникацията. От тук вече можеш да бъдеш доста по непукист и отпуснат, а това само ще ти помогне.

– Техника „Сега или никога”. Някъде може да си чел за тази техника, като „правилото на 3те секунди” или като нещо друго, но в основата си тя е измислена, за да не оставя време на страха да те завладее. И наистина, ако без да се замисляш просто подходиш красивата мадама веднага, след като я видиш, ще усетиш, че си преминал неловкия и неудобен момент просто прескачайки го.

Не забравяй, че трите техники са приложими заедно и ако ги използваш заедно преодоляването на първоначалния страх от подход почти сигурно ще намалее до едвам осезаемо ниво на дискомфорт.