HUMANUS, дневникът на философа Ангел Грънчаров: Навлеците танцуват върху пресния гроб на българската демокрация и се гаврят…

28
Добави коментар

Току-що научавам радостна новина (и в блога на И.Инджев: Жени(те) на пиедестал, и в блога на И.Бедров: Половин милион за Жени), че Евгения Живкова, внучката на комунистическия диктатор Т.Живков (която, впрочем, се подвизава като депутат в Парламента от „обновената“ и „пременена“ като „БСП“ БКП!), била получила щедра държавна поръчка (от половин милион!) да ушие тогите на съдиите и прокурорите в цялата ни республика!

За тази наистина щастлива новина ни информира вестникът на близкия до президента Гоце Първанов орденоносец Тодор Батков, представител за България на международния руски бандит Майкъл Чьорни. Ето, забележете в какъв фриволен маниер ни е представена тя (този текст ще влезе в аналите на подлизурковската българска журналистика, поради което си заслужава да бъде публикуван в своята цялост и тук):

СОФИЯ. Съдиите и прокурорите ще надминат абитуриентите по стил. Топдизайнерката Жени Живкова ще шие новите тоги на магистратите, научи „Стандарт“. Тя вече е измислила и дизайна на облеклата. Съдиите отново ще се обличат в черно с V образни деколтета, скрити дискретно зад красиви шалчета от вискоза в цвят екрю. Прокурорите пък ще се къпят в сатен. И двата вида тоги ще са от вискоза и полиестер. Облеклата ще струват 158 лв. за съдиите и 149 лв. за прокурорите. Към цената на съдийската тога влизат и две шалчета. Сумата за облеклата ще бъде удържана от ежегодните пари за дрехи, които се отпускат на държавните служители, обясниха за „Стандарт“ магистрати вчера. Жени Живкова вече е поръчала платове в черно и бордо за съдийските и прокурорските тоалети. „Тъй като става въпрос за големи количества, очакваме чак през април да започнем шиенето на тогите. Вероятно те ще са готови в началото на лятото“, обясни за „Стандарт“ Живкова. Тя избрала максимално леки платове. Шефката на „Жени стил“ допълни, че няма да има летни или зимни тоги, а само една. С новите облекла ще се сдобият около 3500 магистрати в цялата страна. (Автор: Надя Панкова)

Абе искам да попитам вас, драги мои читатели, щото да се занимавам с тия нагли комунистически навлеци няма никакъв смисъл: вие изобщо давате ли си сметка какво означава всичко това, какво говори то, какъв смисъл има в него? И как изобщо може да търпите тия наглости, не ви ли писна вече?

На мен ми се струва, че мнозина не разбират какво означава, затова ще се постарая да им помогна. За повече яснота ще дам един пример, та белким схванат повечко хора. Но преди това искам да отбележа, че това е най-нескрит, брутален, ставащ пред очите на всички пример за държавна корупция на най-високо ниво, който обаче сякаш не впечатлява никой: хората са обръгнали вече. То кой ли не беше облагодетелстван от тая най-корумпирана власт: братът на премиера се облажи яката, ама нищо, мълчат стоически олигархичните подлизурковски медии (они са заети да хулят Костов и немат време за губене!), Масларова облагодетелства с държавни поръчки в повереното й министерство собствения си любим съпруг (та своите бляскави дрехи ги има именно от отклонените от нея средства от бюджета, предназначени иначе за социално, пък и за умствено слаби, които чакат подкрепа от тази самозабравила се власт!), „батко“ облагодетелства „братко“ и поради това загубихме стотици милиарди спрени пари от ЕС, Дагановиче хора пък крадоха така, както никой в историята на целокупното човечество не е крал, симеоновите хора също не останаха назад, нема да се излагат я, и пр., и пр. Та сега за една Жени Живкова, която прибрала някакъв си там половин милионец, ли ще се вълнуваме?!

Да, но ето да ви дам своя пример, пък белким някои крушки в мозъците на някакви хора светнат.

Представете си следвоенна Германия, 10-тина години след падането на хитлеризма. Агент на Гестапо е станал президент (имам предвид нашия херой Гоце). Детенцето на най-приближен до диктатора Хитлер, да речем, детенцето на Гьобелс, е станало премиер (имам предвид нашия съветский малчик с хулигански наклонности Дмитрич!), родственик на Гьоринг да речем, е станал Главен Прокурор (намеквам за Борис Велчев, близък на великия комунист от Политбюро на Т.Живков със същото име!), най-близък от семейството на диктатора доскоро е бил шеф на Олимпийския Комитет и член на МОК (добре че БиБиСи успя да ни отърве от тоя навлек Иван Славков, иначе и досега щеше да ни се хили от екрана; той пак се хили де, ама по-рядко!), и т.н., а пък най-близка потомка на Хитлер (той, горкият, не е имал за жалост потомство), е станала депутат в Германския Парламент, и собственичка на „модна фирма“, на която пък правителството дава държавна поръчка за ушиване на тогите на независимата съдебна власт; друга една родственица на най-близък приближен на диктатора (Ирина Бокова) с подкрепата на гестаповския Президент се натиска да стане шеф на ЮНЕСКО и т.н. – не ви го схваща разсъдъкът как е възможно това, ама в Германия е невъзможно да е било, ето че у нас преспокойно си го бива, случва се, става, и… нищо!!!

Само двама журналисти писаха по скандалния случай – и моя милост сега се мъчи да намери по-ясни думи да разкрие смисъла на тия нетърпими и грозни нашенски абсурди, та белким на обкръжаващите ни прочути български реотани нещо им прищрака, та схванат и се оживят поне малко. Но едва ли някой ще се развълнува: какво е половин милионец, та ние вече за стотици милиони и милиарди („мургинския милиард“) не се впечатляваме, за някакъв мижав половин милионец ли ще отваряме дума?! Ами, ами… Костов колко украде, а, господа, да си спомним това: той ли ще краде, я го гледай ти, а пък ний да не крадем, а?!

Това е. Тъпа работа. Страшна безчувственост, заразила огромни мълчаливи „народни маси“. Грозно мълчи народът. Навлеците танцуват върху пресния гроб на българската демокрация и се гаврят открито с онемелия народ: и нищо, тишина! Бареков се лези от екрана и му текат обилни лиги за пари, гризачът Дмитрич, ухилен като дащна проститутка, подарява на бистришките бабички цървени китки по случай деня на съветската жена 8 март, и така нататък, и така нататък, чалгата се лее отвсякъде по медиите, и на човек не му остава нищо друго, освен да се кълчи и да щрака с наплюнчени пръсти… туйто!

ОЧАКВАЙТЕ НОВАТА МИ КНИГА, която ще изглежда така: