Общински футболен клуб „Пирин” с първа тренировка

1
Добави коментар
blagoevgradinfo
blagoevgradinfo

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов беше сред официалните гости на представянето на новия общински футболен клуб „Пирин”.

Освен него, присъстваха още председателят на Общински съвет-Даниела Савеклиева, общинските съветници Христо Ковачки и Рашко Динков, бивши и настоящи спортни деятели от Благоевград, както и привърженици на отбора. След ритуала, с който отец Петър благослови играчите, спортно-техническото ръководство и всички присъстващи, д-р Камбитов, треньорът на състава Йордан Боздански, изпълнителният директор на „Благоевград БТ” Георги Костов и бизнесменът Иван Чапов дадоха съвместна пресконференция.

На нея кметът благодари за всеотдайността и труда, който полагат играчите и треньорския състав, като подчерта, че целта е изкачване до професионалните групи на българското първенство.

Кметът изрази благодарност и към хората, който подпомагат „Пирин”, сред които са Иван Чапов и „Благоевград БТ”, като изтъкна, че в днешно време не е лесно да се отделят средства за спонсорство. Той сподели още, че се прави всичко възможно ремонтът на легловата база в спортния интернат да бъде довършен, както и че в бюджета на общината са заделени 150 000 лева за изграждането на козирка на стадион „Христо Ботев”. За нея вече има проект, чието изпълнение ще позволи на клуба да покрива по-високи изисквания за провеждането на футболни срещи. По думите на кмета, има идея за изграждане на стадион в село Рилци, а този в село Покровник- да бъде реновиран.

Д-р Камбитов заключи с думите, че „за много хора „Пирин” е живот, но за нас е кауза”.

Наставникът на отбора- Йордан Боздински заяви, че получава необходимата подкрепа от община Благоевград и че в основата на тима ще останат същите играчи, но се работи и по привличането на много способни и качествени футболисти.

„Пирин е име не само в региона, но и в цяла България. Той е родният отбор на Димитър Бербатов и на много други именити играчи”, каза в заключение изпълнителният директор на „Благоевград БТ” Георги Костов.