Стар самолет се превръща в детска градина

58
Добави коментар
monito_vr
monito_vr

   Учител от грузинския град Рустави намерил нестандартен начин да привлече детското внимание към науката  и образованието преобразявайки стар, но напълно изправен самолет Як-42 в детска градина. Гари Шапидзе купил машината от грузинските аеролинии и я транспортирал до града. Тук той обновил целия интериор и го оборудвал с образователни пособия и играчки, като пилотската капина запазил непокътната, за да могат децата да си играят. Около 1500 бутона красят кабината на малкия съветски самолет, което позволява на 15-те деца в частната занималня да играят имитирайки летците.

Преобразяването отнело няколко месеца, през които г-н Шапидзе се опасявал, че идеята няма да се възприеме добре от родителите, но в действителност забавачницата се превърнала в хит. 

„Идеята беше да се създам детска градина, където децата да ходят с радост“, споделя възпитателя, който е ректор на Грузинско-украинския институт за социални отношения, под чието ръководство е и градината. 

„Понякога децата имат трудности да се адаптират към детската градина, към новата среда. Решихме да им помогнем, превръщайки го в забавление“, добави Шапидзе.

За да посещават самолета-детска градина родителите трябва да заплащат около 70 евро месечна такса, което е почти двойно на таксите за държавните занимални.

Hobyto.com