7 от най-добрите увеселителни паркове по света – тема за Светът – Idi.bg

19
Добави коментар
tao
tao

 

 

 

Днес ще Ви разкажем за седем от най-интересните тематични паркове по света. Ето и кои са те:

 

Everland Resort, Южна Корея

 

 

Паркът отваря врати през 1976 под името Yongin Farmland и се разпростира на около 3,700 акра земя. В тази огромна площ са включени три тематични парка – Speedway, Carribean Bay и Everland. Speedway представлява писта за състезания, на която посетителите могат да изпробват шофьорските си умения като карат състезателна кола или да погледат някое от многобройните състезания, провеждащи се през годината. Carrbiean Bay е воден парк, който има разнообразни външни атракции, както и воден парк на закрито, който е отворен целогодишно. Everland всъщност е разделен на 5 зони, като всяка от тях има различна тематика.

Canada’s Wonderland, Онтарио, Канада

 

 

Паркът е създаден през 1981 година, което го превръща в първия голям тематичен парк в Канада (тук има над 200 атракции). Още и още атракции се добавят към парка през годините, но основните зони днес включват – Action Zone, Hanna-Barbera Land, International Street и Medieval Faire. Тук има над 60 влакчета, музикален театър (Kingswood), Splash Works и изключително разнообразие за хора от всякакви възрасти.

 

 

 

Ratanga Junction, Кейп Таун, Африка

 

 

Това е сравнително нов увеселителен парк, който обаче притежава изключителна колекция от атракции. Тук има 26 вида влакчета за всички, които търсят повече адреналин. Освен това, можете да пробвате влакчетата, които преминават през водни бързеи. Малките деца също могат да се качат на влакчета, които специално са създадени за тях и са по-спокойни.

 

 

 

Parc Asterix, край Париж, Франция

 

 

Целият парк е посветен на историите на Астерикс. Дори да не сте запознати с този симпатичен герой, все пак ще се позабавлявате в парка. Приключенията на Астерикс включват митология и галска история. В парка ще откриете влакчета, шоу програми, магазини за лакомства, ресторанти и дори хотел. Сред влакчетата има и водни. Парк Астерикс отваря врати през 1989 година.

 

Suoi Tien Amusement Park, Хо Чи Мин, Виетнам

 

 

Историята на Виетнам и легендите, предавани от поколение на поколение са илюстрирани от този тематичен увеселителен парк. Посетителите могат да хранят крокодилите като им подават парче месо, закачено като стръв на въдица. Има воден тематичен парк за деца, влакчета и храна, а се организират шоу програми и паради. Много зони в парка включват и религиозни учения в декора и влакчетата. Самите влакчета, статуи и почти всяка част от декора са ярки, цветни и създават добро настроение.

 

Legoland, Калифорния, САЩ

 

 

По света има няколко парка, които са посветени на Лего, като този в Калифорния се простира на площ от 128 акра и има над 50 влакчета. Освен влакчетата, които ще повдигнат адреналина Ви, тук има и шофьорско лего училище, строене на роботи и уроци по програмиране. Най-хубавата част обаче е Miniland USA, в която има миниатюрни версии на известни американски забележителности. Макар че този увеселителен парк е насочен по-скоро към децата на възраст между 2 и 12 години, повечето възрастни също го намират за изключително забавен.

 

Europa-Park, Германия

 

 

Този парк разполага с 15 зони, като всяка е кръстена на името на европейски регион или държава. Талисман на парка е Euromaus – сив мишок, който ще видите да се разхожда из парка заедно с други забавни герои. Паркът е създаден през 1975 година и днес в него има въртележки, водни влакчета, 4D кино, 4 хотела, къмпинг, селище с типита и къща за гости. В Europa-Park се организират и шоу програми.

 

 

 

рейтинг:

 
1
2
3
4
5

прочетен: 2862 пъти
(0) коментара

Съобщи за нередност