Невероятната история на едно тоалетно казанче

19
Добави коментар

Смяна на тоалетно казанче. Няма му нищо на старото, работи си. Обаче, времето оказва негативно влияние на повечето предмети. Особено на пластмасовите…

Замислих се какво ще се случи със старото казанче. Ако го изоставя навън, на студено и в мрака. В компанията на новите кофи на общинска фирма Искър, казанчето ще прекара нощта.

На сутринта ще дойде голямата оранжево синя машина. Ръцете на служителите на “Чистота”, ще го пренесат в тясното пространство на боклуджийския камион. На път … на път към ново обиталище. Дали казанчето ще намери покой?! Дали ще намери нови приятели, събратя или ще бъде разчленено на съставните си части?

Нямам представа.

Но съм убеден, че обществото ни е консуматорско. Купува новото, нарадва му се и айде на боклука. За изминалите 100 години, човечеството е замърсило планетата неимоверно повече от поколения в период от хиляди години!

Не е нужно да показвам доказателства. Вие знаете какво имам предвид…

Моят призив е да сме по-внимателни с боклука си. Лесно е да се обвинява кмета, общинските фирми, липсата на завод за рециклиране. По-трудно е да не мяташ безразборно боклуци, да пазиш природата, да мислиш за бъдещите поколения. Но, по-трудното е по-добро!

Може да не мога, да спася света;
но знам, че което мога, е себе си да променя!
група „Глобален Минимум“

Снимките са от тук