Вижте кои болести се предават наследствено от майките и какво можем да направим (Част 1)

5
Добави коментар
Galana
Galana

Вижте кои болести се предават наследствено от майките и какво можем да направим (Част 1)

Направени са изследвания, които доказват връзката между здравословното състояние на майка и дъщеря. Докато в миналото от значение е било храненето и съдържанието на месо в менюто, в нашето поколение с по-голяма тежест е наследствеността. Ако искате да погледнете в бъдещето на здравето си, четете надолу.

Голяма е наследствеността на мигрената – 70-80%. Тя се предизвиква от ген, който може да отключи мигрената при наличието на някои фактори като употребата на кофеин, излагането на шум и дим. Може да се наложи да ограничавате някои храни като шоколад, кафе, сирене, цитруси, червено вино.

От 70 до 85% е вероятността да наследите ранната менопауза от майка си. Обикновено тя настъпва на 51 годишна възраст, но при някои и на 46. Не може да се направи много за контролирането на процеса – предимно с хормонални лекарства.

„Лекотата, с която развивате мускулите си и влизате във форма, зависи от наследствеността” – твърди Луиза Сътън от Университета в Лидс. Физическата форма се онаследява до 50% от случаите. Препоръчително е да отделяте за упражнения 30 минути на ден за постигане на до добро състояние, а за по-видими резултати трябват сериозни тренировки поне три пъти седмично.

Клюки.вс препоръчва и: