Сребърното бижу – перфектният подарък за вашата половинка

34
Добави коментар
stoineff
stoineff

Желаете да изненадате скъпо за вас същество с нежен, красив и ефектен подарък, но не знаете какво би било най-удачно? Търсите нещо, което да е оригинално и да възхити вашата любима? Замисляли ли сте се за сребърна бижутерия? Няма дама, която да не харесва среброто и всички сребърни бижута и няма такава, която да не остане впечатлена от един такъв грижливо избран подарък.

Защо жените предпочитат сребърните накити пред останалите видове аксесоари? Обичайният отговор е: „защото са красиви“, а и дамите са фини, крехки, раними същества, на които им приляга да носят този мистичен метал, който отключва въображението.

Магията на среброто е завладяла света от много векове, тъй като мнозина вярват, че сребърните бижута премахват лошата енергия, съхраняват силата за собственика на накита и спомагат за пречистване на този, който ги носи. Освен тайнственост сребърната бижутерия носи и нещо традиционно в себе си най-вече през високосни години, когато поверията повеляват да се закичим със сребро. През последните няколко години златото отстъпи първото място на сиво-белия метал и заради факта, че той е много по-достъпен като цена, а качеството на готовите бижута е високо.

Друг фактор, който наклонява везните в полза на сребърната бижутерия, е желанието на нежните представителки (и на господата естествено) да имат аксесоар, който е изработен ръчно и е уникален. Накитите от сиво-белия метал са точно такива. Кой не би желал да има бижу, което никой друг не притежава и което може да интригува всеки с блясъка и красотата си?

Сребърната бижутерия не е единствено за дамите, въпреки че те са тези, които определят модните тенденции при аксесоарите. Тя допада много и на господата, които са наясно какво искат от живота и харесват елегантните сребърни бижута, отдалечаващи ги от кичозния образ на мъжа от осемдесетте и деветдесетте години на миналия век, когато задължителни аксесоари бяха масивния златен пръстен и тежкия ланец. В днешно време представителите на силния пол предпочитат накитите от сиво-белия метал, защото те дават усещане за стил и класа, дискретно подчертавайки мъжкия им чар.