Домашна лаборатория за амфетамини във Велико Търново

1
Добави коментар
pepihappy
pepihappy

Домашна лаборатория за производство на синтетични наркотици разбиха полицаи от В. Търново.

Криминалисти направили проверка на 20-годишния Д. Н. от Велико Търново пред входа на блока му на ул. “Димитър Рашев”. В джобовете му открили 2 полиетиленови пликчета с 1 грам с жълт прах, който при полеви наркотест реагирал на метаамфетамин. При разпитите младежът обяснил откъде е взел топчето и последвал незабавен обиск в апартамент на негов приятел на същата улица, съобщиха от МВР.В дома на 31-годишния М. М. криминалистите се натъкнали на истинска домашна лаборатория за производство на синтетична дрога.

Иззети са химикали, преса, дестилатор и други съоръжения, с които 20-годишния Д. Н. и М. М. произвеждали метаамфетамин. Двамата “забърквали” наркотика всяка нощ, като получавали под 10 грама от жълтия прах. През деня разпределяли синтетиката на дози в полиетиленови пликчета и я разпространявали сами. С получените пари купували нови суровини и “операцията” се повтаряла следващата нощ.

В жилището били открити още трима мъже – Н. П. от Дряново, М. Б. и Д. Л. от старата столица. В двама от тях са намерени 2 пликчета с по 1 грам метаамфетамин. Тримата нямат криминални регистрации и според полицията, по всяка вероятност са били клиенти и нямат отношение към производството на дрогата. Петимата са задържани за срок от 24 часа по ЗМВР. По случая е образувано бързо производство. Работата по документиране на цялата престъпна дейност продължава.

Източник: БЛИЦ

loading…