3 трика за поддържане на четки за коса и други лични вещи

1
Добави коментар
magneticpower
magneticpower

3 трика за поддържане на четки за коса и други лични вещи

Ролки за коса

Ако използвате агре­сивни почистващи продукти за ролки­те, има опасност част от вредните хими­кали да попаднат върху скалпа ви. Зато­ва ги мийте с шампоан. Накиснете самозалепващите се ролки в купа с топ­ла вода, в която сте разтворили малко шампоан. Внимателно отстранете кос­мите и насъбраната мръсотия с кърпа. Упорити замърсявания като втвърдена пяна за коса или гел може да изискват накисване в разтвор от 100 мл топла во­да и 1 супена лъжица омекотител за тъ­кани. Изплакнете и оставете да изсъх­нат. Очевидно не можете да накиснете електрическите ролки или пресата за изправяне, затова ги почистете с парче или четка, накиснати в разтвор от вода и омекотител за дрехи. Избършете с влажна чиста кърпа и подсушете.

Четки за коса

Важно е всеки ден да почиствате останалите по четката кос­ми. На всеки 2 седмици я почи­ствайте с този икономичен и ефикасен разтвор – 2 чаени лъ­жички шампоан и 60 мл оцет, сме­сени с топла вода. Накиснете четка­та в разтвора няколко минути, после използвайте едър гребен да отстраните евентуално насъбрали се косми. Разтво­рът ще премахне натрупани мазнини и мръсотия, както и остатъци от стилизи­ращи продукти за коса. Използвайте четка за ръце, за да почистите още по- добре. Изплакнете с топла течаща вода и оставете да изсъхне.

Ножчета за самобръсначка

Ето един лесен трик да удължите живота на ножчетата за бръснене. Налейте малко минерално масло в плитка чиния и на­киснете за няколко минути. Маслото ще спре корозията, която изтъпява острие­то на бръснача. След това избършете с кърпа, напоена в метилов спирт.