Силните емоции пречат на отслабването

15
Добави коментар
theones
theones

Силните емоции пречат на отслабването

яну 16, 2013
Полезно

0

Диетата не е само въпрос на воля и хранителни навици. Мислите и настроенията също не бива да бъдат пренебрегвани, съветват психолози.

           

 Ограниченията в храненето и добрата физическа активност са от съществено значение в случаите на отслабване. Но те невинаги са достатъчни, за да накарат кантара да сочи надолу. За да постигнете намаляване на теглото, може да е необходимо да се борите и срещу емоциите си, отговорни за вашите хранителни имплуси, например.

            От проучване, проведено между 1328 квалифицирани психолози в САЩ, става ясно, че 44% от тях са на мнение, че „разбирането и контролът над поведението и емоциите“ са от огромно значение при контролирането на теглото.

            43% от анкетираните психолози също така смятат, че „емоционалното хранене“, изразяващо се например в нощно хранене или преяждане с високоенергийни продукти,  е не само потенциална, но и реална бариера пред загубата на тегло. И добавят, че контролирането на емоциите при отслабване може да бъде също толкова ефективно, колкото и установяването на подходяща тренировъчна програма.

           

Отслабване без чужда помощ е невъзможно?

            Психолозите също така отбелязват, че могат да помогнат за справянето с емоционални проблеми, които са в основата на наддаването на тегло. Те подчертават и важността на консултациите с диетолог. Но това съвсем не означава, че самоконтролът над храненето и емоционалното състояние непременно изисква посещения при специалист. Роднина или приятел, споделящи целта ви, а дори смартфон-приложение, могат да бъдат първият личен мотиватор за постигане на желаното тегло.

VN:F [1.9.22_1171]

Ако статията Ви е харесала, оценете я:

Rating: 9.9/10 (7 votes cast)

Силните емоции пречат на отслабването, 9.9 out of 10 based on 7 ratings

диета, емоции, преяждане, хранителни навици

tweet

Кой е подходящият тип йога за мен?

Домашен еликсир за здраве с мед, ядки и лимон

Свързани статии

Веднъж диета, после…

ное 25, 2014 0

5 навика, които ще ни…

юли 26, 2014 0

Защо някои хора ядат…

май 12, 2013 0

Още от тази категория

Цитруси за здраве и…

яну 06, 2015
0

Кафето води до…

ное 22, 2014
0

Забравете за…

сеп 01, 2014
0