Ползи от сексa на разсъмване – Edna.bg

0
Добави коментар
DanielaK
DanielaK

Помня, че миналия път ви дадох за домашно да откриете какви са ползите за вас и връзката ви от сутрешния „поздрав на слънцето“. Обещах също така да споделя някои коефициенти на полезно действие, които аз съм открила. Не знам дали сте си написали домашното, но с моето съм готова.

Не са подредени по важност, но и в разбъркан ред вършат работа.

Сексът на разсъмване спестява време и пари. Вместо онези 15-20 минути сутрешна гимнастика, йога или каквото там правите, за да се тонизирате и стегнете някое и друго тръгнало да разваля фигурата ви мускулче, ще раздвижите тялото си постепенно. От леко натоварване на тазобедрените мускули до по-енергичните дихателни упражнения, наподобяващи тези при езда.

Спестяват се и пари за домашни фитнес уреди, постелки и облекло. А Джаки Колинс и Ракел Уелч дори твърдят, че след сутрешният секс кожата изглеждала блестяща. Оправя още махмурлук, чисти токсини, т.е. една опаковка антиоксиданти по-малко. И не на последно място – ще започнете деня си като Edna задоволена жена. Друго си е. Ако сте пристрастени към кундалини медитацията си, сутрешният секс хич не пречи, напротив.

Физическата любов в ранни зори стимулира фантазията. Най-честото оправдание за неправене на сутрешен секс е че и двамата сте леко потни, дъхът от устата определено не е възбуждащ и прическата едва ли е каквато трябва. Но предимствата са, че тялото е максимално отпуснато, мислите за делника все още са леко изтласкани, няма онзи комплексарски състезателен момент да го играете богове на всяка цена. Което обикновено е и някаква гаранция за удоволствие, доколкото гаранции за подобни неща въобще съществуват.

Факторите „потни сме“ и „дъхът в устата не е приятен“, ще ви преобърнат в онези пози, в които сте максимално отдалечени един от друг или поне вие сте с гръб към него, което запраща сутрешния секс донякъде в графата „нищо лично“. Мисълта ми е, че от една страна получавате доза от онези хормони, които отговарят за удоволствието и щастието, от друга, сте със затворени очи (за да не се гледате така рошави и несекси). Сиреч, намирате се в онова алфа-състояние, в което фантазията получава разрешително да се развихри и да подправи предстоящия ден с приятната емоция от еротиката на съня. В онова състояние, в което вече не спиш, но още не си буден, най-любимото нещо на фантазията е да зареди батериите с положителна енергия. Такъв й е характерът. А сексът е любимият й стимул.

Винаги щом си затворите очите, автоматично преминавате в алфа-състояние – несъзнателна команда за сетивата, че минавате на режим релакс, нещо като да натиснете копчето на позитивното мислене. Несъзнателно го правите винаги, когато някой ви ядоса, а трябва да се въздържите от резки движения и реплики. И по време на секс го правите несъзнателно, за да игнорирате притесненията и страховете. А пък онези, които вече са овладели и „тета вълните“, направо могат да го ползват и за лечение, заземяване и синхронизация с висшата си същност.

Но и в профанския си вариант, алфа-състоянието е достатъчно, за да се сдобиете със загадъчно излъчване. Абсолютно несъзнателно ще си носите сутрешната фантазия като еротичен невидим воал и всеки, който ви види, ще си казва: „има нещо много магнетично в тази жена“. Включително постоянният мъж. Имате си тайна, която той не знае, а това стимулира желанието му да ви завоюва отново и отново.

Друга немаловажна полза е, че по-лесно можете да движите връзката в желаната от вас посока. Миналия път ви разказах за Edna жена, която така спаси брака си. И през следващите години, често употребяваше този инструмент вместо репликата „трябва да поговорим“, за да постига своето.

В тази връзка веднъж ми беше споделила: „Какво да му говориш, като те от това най-добре разбират… а сутрин пък съвсем не знаят какво правят, нито пък ще им хрумне да те отблъснат. Но когато свикнат и по някаква причина после те няма, им е кофти. Точно сутрин. Точно, когато не могат нито да се напият с приятели, нито да тръгнат сънени по курви, нито да издуят музиката в колата си, няма футболни мачове дори. Само ти им оставаш. Да не съм луда да не се възползвам“. Всеки с номера си.

Колкото до мен, уважавам този вид събуждане по една съвсем различна причина – че изравнява мъжката и женската логика. Когато му свикнеш, започваш да схващаш, че това е секс заради самия секс, от една страна. И съвсем условно това е символ на разбиранията ни за „мъжката логика“.

Това е сексът, при който после не се гушкаш и не се нервираш, че той заспива, а на теб ти се приказва. На кой му се приказва сутрин? Възможно е и двамата да си доспите или да скокнете и да хукнете към деня си в различни посоки. Това е и друга причина жените да не го обичат много, защото внушава и усещането, че след него няма да се съберете, а ще се разделите – всеки по своите задачи…

Сякаш това, че сте имали своя сакрален момент няма никакво значение. Това обаче е предубеждение. И само ако си позволите да смените за мъъъничко, за около десетина минути гледната си точка – че вие се възползвате, а не той от вас… светът става различно място.

Постепенно ще забележите как ще започнете да ставате по-толерантни към онова, което доскоро и дори с обида сте приемали като „просто нагон“. Това приемане просто се случва въпреки предубежденията и предразсъдъците. Освен това, нали цяла нощ сте били заедно и никой не е станал посред нощ, за да си поръча такси? Е, значи близостта на изравнения дъх в съня вече се е случила. А няма по-голям акт на любов от това. И е съвсем логично, дори и от приетото за „женска“ гледна точка, актът на физическото сливане да бъде последван от сливането на душите чрез доверието, изградено в споделения сън.

Както беше казал някой, „всичко е в главата“. Достатъчна е една дребна промяна на собствената ни нагласа, за да слеем енергиите на слънцето и луната в синхрон с вродения ни биологичен часовник. А в крайна сметка една такава пренастройка на съзнанието на първо място ни хармонизира със самите себе си.