Еспаньол – Майорка

36
Добави коментар
premier
premier

Футболни прогнози

Еспаньол – Майорка Дата: 2013-01-18 22:00:00 Турнир: Испания, Примера Дивисион

Мартин Петров – тайното оръжие на Еспаньол

Българското крило Мартин Петров върна България на картата на едно от най-силните първенства в Европа – испанското. Според медиите на Иберийския полуостров врачанинът ще влезе в ролята на тайното оръжение на Еспаньол, след като подписа с тима от Барселона до края на сезона.

„Той е играч, от какъвто треньорът Хавиер Агире имаше нужда. Опитен, бърз, техничен и с мощен шут. И най-вече верен. „Българският куршум“ може и да не е толкова бърз, колкото преди, но ще играе важна роля в печеленето на мачове. Със сигурност ще влиза в игра в началото на второто полувреме и ще поставя съперниците под напрежение от първата минута“, коментира журналистът от „Вавел“ Алберт Флотас Кафавел.

„Еспаньол си взе специалист“, обяви „Ел периодико де Каталуня“. „Агире го искаше и го получи. Щастливи сме, че Петров е тук“, заяви пък президентът на клуба Жоан Койет.

Марто е третият българин, който ще пробва да направи име при „синьо-белите“ от Барселона. Преди него там играха Наско Сираков и Велко Йотов.

Крилото от Враца напусна Болтън и подписа договор до края на сезона с каталунците. В контракта има опция за удължаването му с още една година след юни 2013 година. Агентът му Лъчезар Танев обяви, че при оставане на Еспаньол в елита, договорът автоматично ще бъде продължен с една година. Танев не скри, че клиентът му е приел да получава много по-малко пари с цел да играе в по-престижен шампионат и да се състезава в Примера, а не в Чемпиъншип. Петров разтрогва по взаимно съгласие с Болтън и испанският клуб не плаща трансферна сума за него.

В момента каталунците са на две точки над зоната на изпадащите и Мартин обяви за своя цел да помогне на тима да остане в Ла Лига.

„Знам, че карам 34 години и нямам силата и енергията на 20-годишен, но аз мога да внеса опит. Не можех да пропусна такава възможност“, заяви крилото.

Петров признава, че през последните 6 месеца не е играл много, но е тренирал здраво. Той е доволен, че пак ще работи с бившия си наставник в Атлетико Мадрид Хавиер Агире.

„Бях контузен, но говорех с Агире. Когато дойде оферта за мен от Манчестър Сити, той ми каза вдъхновяващи думи. Миналият четвъртък той ми се обади около полунощ, не го очаквах. Не можах да спя цяла нощ“, споделя Мартин Петров.

Тежък дебют чака крилото. Българинът се очаква да излезе в петък в директната битка за оставане с Майорка. За да привлече повече публика ръководството на Еспаньол обяви невероятно намаление на цените на билетите – 60%.

Двубоят Еспаньол – Майорка е в петък от 22:00 часа и ще бъде предаван пряко по TV+ в мрежата на Булсатком.

Коефициенти на DOXXbet

Еспаньол да победи – 1.90
Равен – 3.35
Майорка да победи – 3.90

* DOXXbet предлага до 150 EUR БОНУС на новите си клиенти!