Иван Лечев: Да даваш пари за чалга е като да ториш плевели

1
Добави коментар
tedy79
tedy79

Споровете около европейските пари, които Митко Пайнера е получил за закупуване на техника за телевизиите си, продължават с пълна сила. В сутрешния блок на ТВ7 музикантът Иван Лечев и актьорът Владислав Карамфилов – Влади Въргала, сблъскаха противоположни мнения. “Това е нещо, което няма нужда от спонсориране. То си се развива от самосебе си. Все едно да ториш плевели”, заяви безцеремонно Иван Лечев. “Аз съм против онези хора с цедката, които наливат пари в нещо, което вече ни е заляло”, добави той.

Според него пари трябва да се дават за сфери, които по принцип изпитват затруднения, но все пак имат своя публика. За пример той посочи симфоничните оркестри в цяла Европа.

“Не мога да си представя нормален баща, който да иска сина му или внука му да прилича на Азис”, отсече Лечев.

“Аз пък не искам моят да прилича и на Елтън Джон”, опонира му Въргала.

Актьорът-режисьор има лично основание да не харесва Митко Пайнера. Навремето той пуснал на пазара една негова аудиокасета да се върти без да има право за това.

“Не гледам телевизия “Планета”. Но Митьо Пайнера е създал една индустрия, която е много трудно да я създадеш. Аз разбрах, че това не е за чалга канала, което е за фолк канала, по който се излъчват български н ародни песни”, каза Въргала.

“Абе хора, какъв е тоя инстинкт за самоизтребление?”, възнегодува той. “Защо винаги искаме да намерим повод да се самоизтребим. Какъв е този малоумен инстинкт?”.

Според него, “чалгата е част от българина. Не можем да обясняваме на всеки какви филми да гледа, каква музика да слуша”.

“Дайте едно име на един човек, българин, за който всички да кажат, да: “Този човек заслужава”. Няма такъв човек”, смята той.

“Ако не харесвам Пикасо, трябва ли да го свалим? Ами не го гледай, бе!”, призова Въргала.

Той защити и семейството на Гълъбин Боевски, което било разпънато на кръст заради присъдата на щангиста. “Да не би те да са ги разнасяли тези куфари”, каза той пак във връзка с вечния стремеж на българина да оплюва другите.