Армани – кралят на стила » Моден свят

1
Добави коментар
svetla58
svetla58

Елегантността е закон в колекциите на Армани! Независимо дали става дума за дамска или мъжка мода, италианският дизайнер вае безупречни силуети, съчетавайки изискани нюанси и материи. По време на Седмицата на мъжката мода в Милано, модната къща показа разкошни предложения за сезон есен-зима 2013 година.

Giorgio Armani

В основната линия Giorgio Armani виждаме шикозни визии, издържани в тъмна тоналност. Преобладават нюанси на сиво, бордо, лилаво и черно. Обемът е главно във връхните дрехи, а панталоните са предимно вталени. Наблюдаваме наслагване на ризи и блузи с елеци, блейзери и пуловери.

Деликатни карирани принтове се прокрадват в някои от облеклата и аксесоарите. Армани разчупва безупречно ушитите костюми със свежи вратовръзки на райета и кърпички, показващи се от горните джобове.

През следващия есенно-зимен сезон дизайнерът налага кадифето като водещ тренд. Меката материя виждаме при палта, якета и панталони. Вълна, велур, кожа, лак, кашмир и мохер са другите материи, на които залага Армани. Големи чанти от кожа допълват визията на стилния модерен мъж.

Emporio Armani

Другата линия на дизайнера, свързваме с по-младежки предложения и спортно-елегантно звучене. Новата колекция Emporio Armani, която също бе представена в рамките на Седмицата на модата, грабна вниманието на публиката с доста по-колоритна палитра. Предложенията са перфектен микс между елегантност и ежедневен стайлинг, спорт и котюр, графичната палитра и интензивните нюнси.

Дефилето започна с представянето на тоалети в по-неутрални нюанси типични за работата на Армани. Преобладаваха костюми, ризи, пуловери, палта в нюнси като сиво, бежово, черно и индигово. Виждаме пепит и каре в някои от предложенията.

В средата на ревюто цветът се показа на хоризонта, за да зарази публиката със своя интензитет. Червено, кобалт и индийско жълто контрастираха със сивата гама, за да създадат един перфектен баланс. Впечатление направиха панталоните, взаимствани от кройката и материята на анцуга, който Армани е модифицирал в по-стилен вариант.

Автор: Делица Цонева

Вижте още:

Той е стилен, той е модерен, той е Gucci

Превю: Седмица на мъжката мода есен 2013

Ексцентричният джентълмен на Alexander McQueen