Грижи за суха кожа

2
Добави коментар
todorova_nina
todorova_nina

Грижи за суха кожа
17.01.2013 • от Цвети Тошева4504 прегледа 0 коментара

1
2
3
4
5

Промени размера на текста Изпрати на приятел Принтирай

Вижте още

Под въздействие на слънчевите лъчи и всички вредни фактори от околната среда, с които влиза в контакт, косата се изсушава, губи блясък и плътност, обезветява се и изглежда безформена.

Сухата кожа е доста претенциозна. Тя е неспособна да задържа влагата и силно се влияе от дразнителите на околната среда.

Ако изсушаването й е предизвикано от климатични фактори, с нанасянето на подходяща защита нормалните й характеристики могат да се възстановят. Но ако е перманентно явление трябва да предприемете незабавни мерки, за да избегнете по-сериозни кожни проблеми.

Вижте от какви грижи се нуждае сухата кожа и започнете да ги прилагате.

Сухата кожа съдържа ниски нива на себум и е склонна към чувствителност. Ето защо обикновено лицето със суха кожа изглежда грубо, зачервено и белещо са на места, а при по-силен допир боли. Силното напукване и лющене пък са признаци на много суха и дехидратирана кожа.

За щастие, с търпеливи и адекватни навременни грижи, лицето ви може да възвърне здравия си и тонизиран вид. Ето няколко съвета:

Поне веднъж на 2 седмици правете основни почистващи процедури на лицето. Ексфолирането е необходима стъпка, за да премахне мъртвия слой клетки и да тонизира кожата. Парната баня пък ще отпуши порите в дълбочина, ще хидратира в дълбочина и ще спомогне за по-бързото усвояване на хидратиращите и подхранващи продукти след това.

За почистване на лицето използвайте тампончета, напоени с минерална вода. А за почистване на грима най-добре мокри кърпички.

Избягвайте миенето със сапун и прекалено честото мокрене на лицето, тъй като водата нарушава естествения pH баланс на кожата. Сухата кожа се нуждае от мека кремообразна измиваща формула.

Избягвайте прекалено агресивните действия върху кожата – бърсане, дращене, чоплене и всичко, което може да я нарани. Без необходимото количество защитни естествени мазнини тя е много по-уязвима и можете да й нанесете трайна вреда.

Обикновено след измиване, кожата на лицето предизвиква чувство за опънатост и дискомфорт. Затова е необходимо незабавно да нанесете някакъв тонизиращ продукт (мицеларна вода, тоник, лек лосион) и отгоре „да запечатате“ с хидратиращ продукт.

Използвайте само специализирани за суха, много суха или чувствителна кожа продукти, тъй като те съдържат допълнително количество овлажняващи и подхранващи агенти. 

Дневният ви крем трябва да е с лека текстура, да съдържа фотозащита и антиоксиданти, за да предпазва лицето ви от вредата на слънцето и свободните радикали.

Преди лягане нанасяйте крем с подхранващо и хидратиращо действие с по-плътна текстура, за да имат възможност клетките да се регенерират на пълни обороти през нощта.

Не нанасяйте тежки текстури директно върху тънката кожа в зоната на околочния контур, тъй като това може да предизвика подпухването й и в един по-късен етап – отпускане. Вместо това използвайте специализиран околоочен крем или гел.   

А ето на кои марки в грижите за сухата кожа можете да се доверите:

1
2
3
4
5

Промени размера на текста Изпрати на приятел Принтирай