Народната медицина на помощ при възпалени уши

6
Добави коментар
Galana
Galana

Народната медицина на помощ при възпалени уши

Polina+
16 януари 2013

Възпаление на ушите може да се получи по всяко време на годината, но зимата е сезонът, в който това се случва най-често. Ако искате да заложите на биологичните продукти, ето няколко рецепти за вас.

Напоете марлен тампон с 20% настойка от прополис и го поставете в болното ухо. Лечението трябва да се прилага 2-3 седмици.

10% настойка от прополис можете да използвате вместо капки за уши. Капнете 1-2 капки в болно и задръжте главата наклонена за 2-3 минути, за да може лекарството да достигне до средното ухо.

Нарежете на ситно дафинови листа. Вземете 2 с.л. и ги залейте с 1 ч. гореща вода. Оставете ги да престоят 2 часа и прецедете. С получената настойка (леко затоплена) правете промивки на болното ухо.

Пригответе следната настойка: 2 с.л. настъргани корени киселец залейте с 2 ч. вряща вода. Сложете на котлона, докато заври, след което оставете да къкри на слаб огън, докато течността се преполови. Свалете от котлона, изчакайте да се охлади и прецедете. С получената настойка правете топъл компрес или промивайте ухото няколко пъти на ден.

На болното ухо можете да приложите и тампони, напоени в сок от лук.

ВАЖНО: Ако публикацията Народната медицина на помощ при възпалени уши ви е допаднала или има какво да добавите или попитате, молим, коментирайте я най-долу на страницата!

loading…

Билка.инфо препоръчва и: