СПАЛНЯ

1
Добави коментар
comorg
comorg

СПАЛНЯ
Спалня. Това е мястото в едно жилище, в което човек прекарва голяма част от престоя си вкъщи.
За повечето хора спалнята е мястото, в което прекарват най-голяма част от живота си.
Вярно е, че през повечето време докато сме в спалнята ние спим, но това е помещението, което последно виждаме преди да се отпуснем в съня и е първото, което зърваме, когато сутрин отворим очи. Затова неговият интериорен дизайн, мебели и обзавеждане имат значение.
НЯКОИ ОТ НАШИТЕ ПРОЕКТИ И КОМПЛЕКТИ ЗА ОБЗАВЕЖДАНЕ НА СПАЛНЯ:
СПАЛНЯ РЕЛАКС
Елегантен дизайн, който не може да бъде подминат и да остане незабелязан. Интелигентни форми и изпълнение. Комплектът се изработва само по поръчка.
 
спален комплект мебели ПРЕЗИДЕНТ
Съвременен дизайн с душа и емоция.
Мебелите и осветителното тяло с кристали (полилей) се изработват по поръчка.
 
СПАЛНЯ КЛАСИКА
За почитателите на класически решения с античен привкус. Някои интериорни решения са временно явление, но дизайн от подобен характер е бил и ще остане. Ще си проправя път и заслужено място и в най съвременните жилища.
Спалнята се изработва от масивно дърво.
Научете повече за този интериорен проект на Хармони, в който са съчетани класически мебели от масивна дървесина, стенна декорация с фурнир от череша, декоративни мазилки, естествен паркет, класически осветителни тела и окачен таван с декоративни форми.
 
ПО-ДОЛУ МОЖЕ ДА ПРОСЛЕДИТЕ КАК ПРОТИЧА ПРЕЗЕНТАЦИЯТА НА ИНТЕРИОРЕН ПРОЕКТ ЗА СПАЛНЯ.
Снимките по-долу са част от презентация на малка спалня в еднофамилна къща. Разгледайте снимките и разберете, колко подробно описват бъдещия интериор.
Снимки на спалнята от различни ъгли, с промени в мебелите и декорацията. Визуализации с дневна светлина и вечерно осветление.
Обзавеждането на една спалня включва следните мебели – легло и мебели, в които да се подредят завивки и дрехи. Освен тези мебели към стандартния мебелен спален комплект могат да се добавят и нощни шкафчета, тоалетка, помощни шкафове, скринове и рафтове.
Ако спалнята е свързана с гардеробна или в жилището има такова обособено помещение, тогава някои мебели могат да бъдат избегнати и вниманието да се фокусира върху друга част от обзавеждането или да се осигури повече простор и функционалност в дадения интериорен дизайн.
В малките жилища всяко местенце е ценно. Това обуславя използването на такива модели мебели, които съчетават в себе си няколко функции. Например, спалня с повдигащ механизъм, който предоставя възможност за използване на мястото под матрака като шкаф за съхранение на дрехи и завивки. Вместо повдигащ механизъм, същото това място може да бъде оползотворено чрез изграждането на изтеглящи шкафове под нивото на матрака. Този стил на обзавеждане не само краси, а и създава удобства.
В много апартаменти холът изпълнява функцията и на спалня. Тогава меката мебел влиза в ролята на легло с помощта на различни разтегателни, повдигащи и изтеглящи механизми. В тези случаи при избора на подходящи мебели е важно да се има в предвид интензивността на използване. Интензивността не се изразява само с използването на тези мебели през деня и нощта. В случая, освен продължителността на използване, значение имат и зоните на натоварване.
За да осигури по-голям комфорт, стандартната мека мебел се проектира и изпълнява с различни материали за седалката и облегалката. Седалките се проектират с по-твърди и устойчиви на деформация материали, а облегалката с по-меки. Когато се променя функцията на използване на тези мебели, следва да се променят и материалите, от които са съставени. Облегалката на един диван, която е твърда колкото седалката, едва ли ще ви осигури на сто процента същия комфорт като модел, проектиран само за седене, но със сигурност това ще ви гарантира по-продължителна употреба на тази мебел.
ПРОЕКТ ЗА ИНТЕРИОРЕН ДИЗАЙН НА СПАЛНЯ.
ПРОЕКТИРАНЕ НА МЕБЕЛИ ЗА СПАЛНЯ.
Интериорен проект на спалня с площ 13,3 кв. м. Мебели и обзавеждане от Хармони студио.
В близост до тази спалня има помещение, което изпълнява функцията на гардероб. Затова в самата стая няма голям гардероб, а два портативни гардероба. Нестандартните размери на тези мебели налага те да бъдат изработени по поръчка.
Както в много други интериорни проекти, характерното и в този случай, е че мебелите се проектират спрямо самото помещение.  По този начин може да се постигне максимален комфорт.
В случая, окачените гардероби на стената са с дълбочина 32 см. Вътре в тях, отгоре и отдолу, има рафтове, а в средата има изтегляща се напред закачалка.
Под гардеробите е разположена композиция от самостоящи изтеглящи се шкафове. Дълбочината им е също 32 см.
Дълбочината от 32 см на тези мебели позволява пред тях да се развие пътека с прилична ширина.
От двете страни на тази мебелна композиция са разположени по два реда изтеглящи шкафове с ширина 60 см и височина 16 см, а между тях е разположен шкаф за завивки и одеяла с ширина 120 см и височина 38 см.
Шкафът е с подсилено дъно, устойчиво на натиск и освен с водачи е снабден с колела, които пренасят тежестта директно на пода.
 
ТЕЛЕВИЗОР В СПАЛНЯТА
Дали телевизорът има място в една спалня?
Това е въпрос, на който много хора се опитват да си отговорят. За мястото на телевизора в спалнята в интернет форумите има много мнения, изразени от обикновени хора. Освен тези мнения има и много спекулативни статии във вестници и списания, които засягат връзката между телевизора в спалнята и взаимоотношенията на партньорите. Много от статиите са просто свободни съчинения, подкрепени от съмнителни научни изследвания, с които авторите и редакторите знаят, че ще привлекат вниманието на хората.
Дали един телевизор може да попречи на добрите взаимоотношения между двама зрели партньори е въпрос, на който трябва сами да си отговорите. . . а Хармони студио иска да зададе на учените само въпросът, защо киното е забавление за толкова голям брой влюбени двойки?
Телевизията е един от най-мързеливите начини човек да се отпусне, разсее и отпочине. Нима човек няма нужда и от тези неща?
В този интериорен дизайн телевизорът между двата окачени гардероба е с диагонал около 36 инча (около 100 см). Разстоянието между мебелите позволява да се монтира телевизор с големина до 55 инча (140 см).
 
ОБЗАВЕЖДАНЕ | СПАЛНЯ
В интериорния дизайн на тази спалня са използвани римски щори. Техният цвят е тъмно сив със светъл декоративен кант отстрани.
Мебелите са от масив. Паркетът също. Избелена, естествена, твърда дървесина.
Вратата е бяла. Плътен цвят. Цветът й кореспондира с останалите врати от етажа на жилището.
Таблата на леглото е проектирана в два варианта. В единия вариант е с капитонаж, а в другия е изчистена. И в двата случая се изпълнява с кожа.
Стената зад таблата също е разработена в два варианта. В единия случай цялата стена е изпълнена с декоративна мазилка със сатенен финиш, а в другия в интериора са използвани декоративни платна, някои от които са с различен цвят.
Между плътната има фуги, които леко създават обем и елегантно обогатяват декорацията.
Матракът на леглото е с дължина 190 см и ширина 160 см.
В стаята има две врати. Едната води към коридор с дрешник, а другата към тераса. Над вратата, която води към терасата има инсталиран климатик.
Осветлението в помещението включва:
– декоративно фоново осветление, което осветява тавана
– самостоящи нощни осветителни тела на нощните шкафчета и тоалетката

основно осветление насочено надолу и към стените.
Основното осветление и декоративното фоново осветление са разделени на два самостоятелни кръга.
Тоалетката също е разработена в два варианта.
 
ОБЗАВЕЖДАНЕ ОТ ХАРМОНИ СТУДИО:

ЕКСТЕРИОРЕН ДИЗАЙН НА ЗАВЕДЕНИЕ
Екстериорният дизайн на едно заведение – бар, ресторант, кафе клуб – от една страна е сериозно начинание, заради избора на подходящи материали, които ще бъдат подложени на агресивното въздействие от страна на слънце, вятър, влага, лед. От друга страна екстериорът на едно заведение може да бъде най-внушителната покана, отправена към клента.
 

ЗАВЕДЕНИЯ
Успехът на едно заведение зависи от много неща, но за гостите му най-голямо значение имат обслужването, издържаното меню и интериора. Интериорен дизайн – с удоволствие ще споделим нашите знания и опит с Вас.

 
 
 

ХОЛ | ДНЕВНА | ИНТЕРИОРЕН ДИЗАЙН
Във всяка къща или апартамент това е най-представителната част. Обстановката трябва да бъде интересна и да предразполага към релакс, вдъхновение и развлечение. Вариантите за интериорен дизайн в тази част от дома са безброй и зависят от любимите занимания на обитателите – телевизия, книги, хоби, изкуство, стил…
 
ИДЕИ, КАЗУСИ И РЕШЕНИЯ ЗА ИНТЕРИОРЕН ДИЗЙН, МЕБЕЛИ ОБЗАВЕЖДАНЕ:

* Интериорен дизайн и фото заснемане на мебели
* Развитие в дизайна на мебели и обзавеждане.
* Матрак. Обзавеждане на спалня.
* Механизми за кухня. Проектиране на мебели.
* Интериорен дизайн на хол с тапети и печат за стени.
* Детска стая за момиче или момче от 6 до 10 години.
* Мебели от масив за спалня, дневна и трапезария.
* Мебели и интериорен дизайн за кухня.
* Обзавеждане на спалня с класически мебели от масив.
* Празнична декорация за заведения и магазини.