Мишо Шамара: Политиката в България е чалга

1
Добави коментар
Meloman.bg
Meloman.bg

Рапърът Мишо Шамара заяви, че „политиката в България е чалга, но какво да очакваме като ни управлява ретро мутра, фен на Лепа Брена“.

Харесай страницата ни във Facebook

Изпълнителят за пореден път днес бе извикан в Следствието на разпит, съобщи Агенция БГНЕС.

Ще се впусна в политиката, защото колкото и да съм прост, съм човечен. Това, че си професор по нещо, не значи че си добър човек, заяви Шамара, обявявайки бъдещите си намерения. Според него, някой трябва да се бори със злото в държавата, „а не само да правиш циркове във Фейсбук“. „Единственият начин да материализирам моя труд е като влезна в политиката. Докато управляващите не бъдат затворени аз няма да спра“, закани се Мишо Шамара.

Рапърът смята, че по-прогнила от нашата система няма. „Ако случайно не си човек, който боготвори министър-председателя, влизаш в затвора“, каза Машара. Фактът, че държавата няма пари за пенсионери и майки обяснявам със свинските шкембета на управляващите. Може ли малоумник да ни управлява и да искаме логично управление, запита реторично Мишо Шамара. „Днес ние сме тук, след 6 месеца са те. Аз съм сигурен, че след половин година всички от ГЕРБ, които са се държали арогантно, ще бъдат по затворите“, уточни рапърът.

„По-голям наглец от Бойко няма. Това е държавно предприятие и не могат да не им плащат. Как държавата има два милиона за чалга, а няма пари за хората, които бачкат“. Така рапърът коментира думите на премиера за Даниела Генкова, работничка във ВМЗ: „На госпожата, която ми пращаше лук, всичките й пръсти са със златни пръстени. А ми праща лук. Аз нямам златни пръстени“.

„След 6 месеца ще останат по гащи, защото всяко действие има противодействие. Колкото повече притискаш един народ, толкова повече той ще те изкърти“, каза още Мишо Шамара.

„Няма поп музикант, който да харесва чалга културата. Жалко е, че парите по европейски проекти отиват за кретенизиране на нацията“, заяви от своя страна Коцето Калки.

„Жалко, че Вежди Рашидов нарича това „изкуство“. Мисля, че ще падне в очите на много хора“, каза Коцето Калки. Европейски пари трябва да се отпускат най-вече за изкуства, и то за такива, които трудно се самоиздържат, смята артистът. Изкуства, които имат по-малко публика, а пък искат повече ресурси, например като опера, за елитарните изкуства, според него, трябва да отива един сериозен процент от европейското финансиране.

„Не знам дали с това ни разпознават по света, защото за чужденците чалгата е нещо екзотично. За тях това е един вид ориенталска музика“, каза Коцето Калки. За съжаление, това не е истинската ориенталска музика, това не е нито народна музика, нито някакъв вид екзотична музика, добави той. „Всъщност, това просто е събиране на лошите практики от различните балкански музики и вкарването им в едно. Но за съжаление чужденците не го разбират това нещо“, заяви още артистът. Само като погледнете пазара на музиката и видите, че 80% от купуваната музика е чалга, ще разберете, заяви Коцето Калки на въпрос дали това е част от дебилизацията на нашата нация.

„Пайнер Медиa“ ООД е одобрена и ще получи 1 918 233 лв. като бенефициент по Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика“ за популяризиране на чалгата не само у нас, но и на международните пазари. Проектът е на стойност 3 197 324 лв. Към момента средствата все още не са усвоени. Началото на изпълнението на проекта е на 23 юли 2012 г., а краят 23 април 2013 г. 1 630 498 лв. е финансирането на проекта от ЕС, а 287 735 е националното финансиране на проекта,“Пайнер медиa“ ООД ще заплати 1 279 091 лв.

След избухналото в българските културни среди негодувание от тази новина Европейската комисия поиска от българските власти да направят свое разследване дали парите от еврофондовете са отпуснати на музикалната компания „Пайнер“ в съответствие с правилата.

Днес министърът на културата Вежди Рашидов определи като „непочтена и жълта“ дискусията за получените от фирма „Пайнер“ евросредства. Пред БНР Рашидов заяви, че няма закон, който да забранява едно или друго изкуство при проектите по оперативни програми: „И Халваджиян е взимал средства по тази програма, и Митовски е взимал, и братя Чучкови са взимали. Тази дискусия отново е жълта, медийна и непочтена. И не е вярно, че то пренебрегва или пък взима местото на голямото изкуство“, каза Рашидов.

Коментари

коментар(а)