Ресторанти за сватба: Царско село

4
Добави коментар
tedolina
tedolina

Продължаваме обзорните статии за подходящите ресторанти за сватба и след парк-хотел Москва, леко качваме нивото с комплекс Царско Село. Имиджово място, на което може да срещнете доста от българските ВИП персони.

♥  Местоположение: Инанна рейтинг 6/10 –  Локацията на Царско село е чудесна, но за мебелен магазин. За сватбени цели е крайно неподходяща, не само заради неприятната първоначална конотация със Софийското околовръстно шосе. Далеч от популярните църкви и ритуалните домове. Единственото предимство на местоположението му е лесната му обясняваемост за гостите ви, идващи от вътрешността на страната.

♥ Интериор: Инанна рейтинг 9/10 – Самият комплекс е с красива архитектура и с отлично изпълнение. Разходката от рецепцията на хотелската част до залата за сватби, която се намира над ресторанта, може да бъде много приятно занимание. Минавате покрай параклиса , покрай къщите за гости, до водните площи и  градината на ресторанта. Параклисът може да бъде мястото за църковния ви брак  и ако имате изнесен ритуал, може целият ви сватбен ден да премине в комплекса. От хотела с радост ще ви позволят да се настаните достатъчно рано, за да могат гримьорът и фризьорът да направят булката неузнаваема на място. Предимства, които сравнително малко места могат да предложат.

Залата за сватби е красива, боядисана с не особено ангажиращи украсата ви цветове. Причините да не дадем максималният брой точки са офис (!?) столовете, красивите, големи, но неотварящи се прозорци, както и голямата вероятност да случите на голямо спортно настаняване в деня в сватбата ви. Потни хора по анцузи могат да накара широката усмивка на булката на снимките да изглежда малко пресилена

♥ Обслужване: Инанна рейтинг 8/10 – Управителката на ресторанта е много отзивчива и компетента. Ще ви помогне в избора на меню, ще ви даде добри съвети, които е по-добре да послушате. Може да ви съдейства с комуникацията с хотелската част, ще следи дали всичко е наред по време на празника ви. Сервитьорите са достатъчно на брой, но “униформата“ им е покъртителна – черен панталон  и черен T-шърт с трудно четящи се надписи. Нашето момче беше доста здравичко и много ме стресна, когато за първи път доближи масата. Помислихме си, че е от охраната и идва да ни помоли да си преместим пречещата някому кола, защото може и да не моли.

♥ Качество на храната: Инанна рейтинг 7/10 – Очаквахме много повече от ястията.  За съжаление нищо от петстепенното меню не ни накара да ахнем от възторг. Поне порциите бяха големи.

♥ Съотношение количество /качество / цена: Инанна рейтинг 8/10  – Чудесната възможност булката да не пропътува повече от километър на сватбеният си ден, която предлага Царско село е наистина уникална. Тя се компенсира от сравнително високите цени на кувертите. Ако бяха само цените по този показател комплексът би получил максималните 10. Но посредствената храна, разни дребни такси и ограничаването на избора на младоженците за основни сватбени компоненти като декорация оставят едно неприятно чувство.

Общ Инанна рейтинг- 38/50

Бихме ли го избрали за нашата сватба?