Мутри нахлуха в съблекалнята на Спартак – босът на плевенчани обяви, че се оттегля

4
Добави коментар
dbasharanov
dbasharanov

Първата тренировка на Спартак (Плевен) за новата година не се състоя. Причината за това е, че преди заниманието здрави момчета са нахлули в съблекалнята и са заплашили с бой играчи и треньори, ако се появят на терена. Интересното е, че по това време на стадиона е имало и полицаи, които не са се намесили, споделиха очевидци пред Sportal.bg.

„Първата тренировка на Спартак 1919 (Плевен) бе провалена днес и съм убеден, че това стана заради намесата на привърженици от кръга на Красимир Бислимов и Камен Куката“. Това заяви за БТА собственикът на Спартак (Плевен) Иван Динов.

Изпълнителният директор на Спартак (Плевен) Мирослав Миронов е заплашван по телефона и лично, затова не можем да бъдем сигурни и за сигурността на футболистите, коментира Динов след инцидента. При тази ситуация очаквам среща с кмета на Плевен проф. Димитър Стойков, добави той.

Собственикът на Спартак Динов каза, че е решен да предостави своите акции безвъзмездно на общината и да се откаже от отбора, защото смята, че в Плевен има хора, които са заинтересовани Спартак да се ръководи от „сенчестия бизнес“. Преди провала на първата тренировка ръководството на отбора даде пресконференция.

Тоталното разминаване с треньорския щаб ме принуди да го сменя, заяви Динов.

Така той аргументира освобождаването на досегашния старши треньор Красимир Бислимов и привличането на нов – Иван Маринов. Смяната се прави в името на отбора, бе категоричен Динов. Според него досегашният треньор е държал футболисти, които е трябвало да бъдат освободени, защото не са имали достатъчно принос за отбора, а и не са постигнали първата цел – лидерството в „Б“ групата.

Изцяло заложихме на плевенската школа, но липсата на опитни състезатели се отрази, каза Динов. Той бе категоричен, че привличането на ново треньорско ръководство, на нови състезатели и финансовото обезпечаване на клуба с нов генерален спонсор гарантира влизането на Спартак в елитната група. Димов смята, че попълненията ще повишат класата на отбора. Той допълни, че не иска да се омаловажава приноса на Бислимов, затова му е предложен пост в клуба.

По повод публикации Динов добави, че няма нито една неизплатена заплата, но уточни, че ще се дават премии само за победи. Изпълнителният директор Миронов подкрепи аргументите за промените и каза, че клубът няма никакви финансови задължения.

Новият старши треньор Иван Маринов заяви, че влиза в отбора с ясната задача, че целта е влизане в елитната група. Сигурен съм, че мога да я изпълня, каза той. Новите попълнения засега са Диян Вълков, Стоян Георгиев, Евгени Игнатов, Тихомир Ченешков и Джефри Ешън.

снимка: spartak-pleven.bg