Привикват Богомил Бонев по делото “Октопод”

2
Добави коментар
rhp
rhp

Още по темата

Синдици на КТБ развалят сделки за половин милион евро

2015-04-10 22:08:05

Бившият министър на вътрешните работи Богомил Бонев ще свидетелства по делото срещу Алексей Петров – Трактора и други обвиняеми на днешното съдебно заседание на Софийски градски съд.

Магистратите ще заседава по делото срещу Алексей Петров, Антон Петров, Кирил Топалов, Марчело Джотолов, Янко Попов, Цеко Йорданов.

Обвиненията срещу тях са за образуване или ръководене на организирана престъпна група, както и за участие в ръководството на организация или група, която чрез използване на сила или внушаване на страх сключва сделки или извлича облаги. 

До Бонев в качеството си на свидетел в съда ще се яви и Виктор Михайлов, ръководил МВР в кабинета „Беров“.

Очаква се днес да бъде подновено гледането по същество на процеса срещу Алексей Петров и компания.

До момента, в продължение на няколко заседания основната тема бе мярката за неотклонение на Петров. В крайна сметка – поради тежкото му здравословно състояние, той бе пуснат от ареста.

Стана ясно обаче, че бившият вътрешен министър Богомил Бонев ще разкаже за обвързаността на „Левски Спартак“ със силовите групировки при закрити врата.

Съдия Румяна Ченалова засекрети разпита му по делото „Октопод“, веднага след като на Бонев му бе зададен въпрос от прокуратурата дали знае нещо за информационните дела„Цигуларите“ и „Рамбо“ от 1997 година.

В началото на разпита ексминистърът обясни, че е взел мерки срещу рекета и силовото застраховане, когато бил назначен в кабинета на Софиянски.