Шаран чудовище и нов световен рекорд за жени

2
Добави коментар
bga
bga

Холандската въдичарка Лизет Буендерс счупи световния рекорда за жени с 38 килограмово чудовище

Холандската въдичарка Лизет Буендерс хвана страхотната риба‚ Шолдерс – нов световен рекорд за жени с тегло 38 килограма и 250 грама на езерото Херон в комплекса от езера Аби.
Това е пълната история от Лизет….

„Бяхме на риболовен излет на Heron Lake, което се намира в прекрасния комплекс от езера Abbey Lake във Франция. Като наближихме нашия сектор бяхме много развълнувани от предстоящия риболов. Още през първия ден хванахме невероятен зашеметяващ огледален шаран с люспи с тегло 24,500 кг. Бяхме много щастливи от счупването на личният си рекорд. Избрахме мястото поради метеорологичните условия, дълбочината и поради информацията която имахме, че тази страна на езерото държи големите риби на водоема. Ние също забелязахме големи риби на това място и решихме да обърнем нещата в наша полза. Предусещахме, че ни очаква страхотен риболовен излет и бяхме много развълнувани. През седмицата имахме добър улов на всички пръчки, имахме и доста големи риби. Бяхме много доволни от резултата до сега. Използвахме PVA мрежа пълно с риба тон и сардина в олио, коноп, царевица, сол и рибен аромат, понеже знаехме, че шараните предпочитат тези аромати през есента. През последната вечер бяхме много развълнувани, дори си бях ходила по работа през сесията до Холандия и бях нявъртяла 1000 километра за няколко дни само и само за да мога да продължа с риболова. Първоначално трябваше да стоим до сряда, но решихме да изчакаме Английскя екип на Fox, който трябваше да пристигне в събота, за да отпразнуват рождения ден на Роб Хюз. Това наше решение бе най–доброто което сме правили някога.
След като получихме информация, че големите риби в езерото харесват Сел на Мейнлайн, решихме да сменим тактиката. Сменихме монтажите за риболов и преминахме на единично топче с този аромат 18мм. Слагахме стръвта в PVA торби с различни по размер пелети, потъващи топчета, нахут, смачкан коноп, царевица, пелети халибут и течен рибен протеин на MTC. Решхиме да презентираме стръвта с корабче „Навигатор“ на около 50 метра ляво от нашия сектор на дълбочина 2.8 метра, малко в страни от така известното петно, държащо риби. Условията за риболов през деня бяха перфектни – висока влажност и стабилно време което доведе до високи температури, подходящо атмосферно нялягане и лек бриз над водата идващ срещу нашия сектор. През нощта на 17 ноември чухме рън на един от сигнализаторите, със сигурност бе голяма риба. Тя плуваше като полудяла, като разви много метри корда в невероятен рън.   Подхлъзвайки се и пързаляйки се в калта на нашия сектор, ние достигнахме до пръчките. Видяхме, че едната пръчка се е изкривила в ляво. Суингера бе в горно положение и светеше интензивно в нощта. Рибата ни завря в ъгъла на езерото, явно бе че не е в настроение да бъде хваната и направи всичко по силите си да се отърве от куката. Разбрахме, че рибата е наистина голяма. Нашите надежди за последната нощ на риболова се оправдаха . „Фантастично, какво ли има на куката“ си мислехме и двете. Бяхме изпълнени с емоции, искахме да си кажем много неща, но си мълчахме. Вместо това се концентрирахме и аз държах твърдо рибата на линията, за да може Биянка да я кепне лесно. На лунната светлина видяхме силует на риба, който изпълваше целия кеп. „Страхотно, не можехме да повярваме на очите си. Това Шоулдърс ли е?“ . Не можехме дори да посмеем да си помислим, че това е той. Невероятно! Внимателно и в пълна тишина сложихме огромната риба в теглилката, стрелката на кантара веднага подмина 88 либри!!!! Какъв магически момент, невероятно тегло за шаран. Тогава вече знаехме със сигурност че това е Шоулдърс. След като тарирахме теглото на теглилката кантара закова на 84lb 5oz – невероятен улов. Започнахме да танцуваме и да подскачаме наоколо, викахме и пляскахме ръце от щастие. Отпразнувахме страхотния улов с бутилка добро шампанско и не мигнахме до края на вечерта. На следващата сутрин ни съобщиха, че това е нов световен рекорд за жени. Невероятно!

Име: Лизет Буендерс
Професия: продавач
Местоживеене: Борн Холандия
Дължинa на излета: 7 дни с нейния партньор Биянка Женема
Детайли за монтажа: 18 см. дълъг повод на Fox Coretex, кука Fox Kuro S4 XS размер 6 с Line aligner на Fox, Adaptive Camouflage leadcore leader на Fox със 115 грама инлайн грипа на Fox.
Стръв: 18мм топче Cell Mainline
Основно влакно – брейд на Fox Horizon с 35 либри шоклидер Fox Camo Snag Leader
Пръчка: Fox Horizon 12ft 3lb
Макара: Fox 12000s