Здравословно ли е да спазваме диета?

21
Добави коментар
theones
theones

Здравословно ли е да спазваме диета?

яну 18, 2013
Здравословно, Полезно

0

Диетата, без значение каква е тя, може да се окаже нож с две остриета, тогава когато не е подбрана правилно и в точното време.  Първата грешка, която се прави е изведнъж да се подложим на диета. Самият преход си е един вид процес, който е много важен. Преди да се започне да се спазва диетата, организма трябва да бъде подготвен за нея, защото иначе ще си навлечем допълнителен стрес за тялото. Едва след това, може и е приемливо да се премине към самата диета. Сама по себе си , диетата е сериозен стрес, затова е необходима тази подготовка, за да може тялото по-лесно да премине към нея.  Внимавайте какви цели гоните. Не е здравословно да се свалят много килограми за сравнително малко време. С това рискувате да си навлечете появата на стрии по кожата и нейното отпускане, поради малка еластичност. Знаете, че веднъж появили се, стриите трудно се премахват, даже като че ли е почти невъзможно. Ето затова, трябва да се отслабва плавно и по малко, а не да се избере диета за пет дни , с която да се свалят драстично пет килограма. Това не е нито здравословно, нито полезно, нито пък естетически издържано. Хората отдавна са казали, че бързата работа е срам за майстора. Подходете внимателно и бъдете разумни и в избора на диетата и в нейната продължителност. Бързите резултати в повечето случаи са краткотрайни.

Без значение каква диета изберете, важното е тя да включва  достатъчно плодове и зеленчуци. Противопоказно е да се изключват определени храни, които са иначе важни за организма. Определящо в случая е първо качеството на храната и на второ място количеството, което поглъщаме. За да се качат излишни килограми, значи даваме на тялото си повече храна, отколкото то има нужда и водим  заседнал начин на живот. Освен количеството приета храна, важно се оказва и времето, през което това се прави. Най-важното е храненията да са сутрин обед и вечер. Вечерята трябва да се приема не по-късно от 8 часа, за да може тялото да има време да обработи храната. Противопоказно е да вечеряме и да си легнем. С това рискуваме да си навлечем неспокоен сън и да нарушим метаболизма си. За да извлече всичко полезно от храната, организма има нужда от движение. Затова вечеряйте навреме, защото това  е много важно. Разпределете така храната си, че на закуската като количество да бъде най-много, по-малко на обяд и най-малко на вечеря.

Ако трябва обаче да бъдем честни, диетата за някакъв определен срок едва ли ще реши проблема с теглото. Най-вече поради простата  причина, че след приключването й, отново се завръщаме към старият си начин на хранене и живот. Най-добрия и здравословен начин за сваляне на килограмите и коригиране на теглото, това е да започнете да четете и научавате повече за това как функционира тялото ни и какво съдържа храната, която поглъщаме, и също така,  доколко тя е полезна за нашия организъм. Само тогава, когато си набавите набор от полезна информация, ще можете да прилагате принципите и на здравословното хранене и на здравословният начин на живот. Вярно, този процес по информиране и намиране на полезна информация, може да отнеме повечко време, но това е  единствения начин да си спестите спазването на каквато и да било диета. Веднъж започнали да се интересувате от тези теми, ще видите, че постигането на идеалната фигура не е недостижима цел, а напротив напълно постижима е! Теглото няма да се нормализира, със спазването на диета. След спирането й нещата пак ще си бъдат по старому. Затова, много по-добре е да се стремим към здравословно хранене и здравословен начин на живот, отколкото към постоянно, мъчително и изтощително спазване на какви ли не диети.

Hubavica.eu съветва: Хранете се и живейте здравословно! Само така, успешно ще преборите излишните килограми и ще постигнете идеалната фигура.

VN:F [1.9.22_1171]

Ако статията Ви е харесала, оценете я:

Rating: 10.0/10 (3 votes cast)

Здравословно ли е да спазваме диета?, 10.0 out of 10 based on 3 ratings

tweet

Петдневна ударна диета

Кой е подходящият тип йога за мен?

Свързани статии

Здравословно…

яну 12, 2015 0

Веднъж диета, после…

ное 25, 2014 0

Отслабването е…

ное 18, 2014 0

Още от тази категория

Мед, лимони, орехи и…

яну 11, 2015
0

Цитруси за здраве и…

яну 06, 2015
0

Портокали и…

дек 18, 2014
0