УЖАС! Тийнейджърка изглежда като 100-годишна баба

0
Добави коментар
lyubov.char
lyubov.char

УЖАС! Тийнейджърка изглежда като 100-годишна баба

Това момиче е на 15 години, но изглежда като 100-годишна старица

Хейли Окинес е едно наистина специално момиче. Тя страда от изключително рядкото заболяване наречено Хъчинсън-Гилфорд Прогерия. Рядкото заболяване се изразява в това, че тялото на засегнатия остарява с около 8 пъти по-бързо от нормалното. Хейли Окинес изглежда като 100-годишна старица, а в действителност тя е само на 15 години.
Хейли Окинес има свои сайт в интернет, където сама разказва историята си и това как се чувства тя: „Моето име е Хейли Окинес и хората казват, че съм специална.“. Ето така тийнейджърката се представя сама, пишат от БЛИЦ.

Хейли Окинес

Хейли продължава по следния начин, описвайки болестта си: „Най-лесният начин да ви обясня това е като ви накарам да си представите, че тялото ми е на 100-годишна жена, а всъщност съм на 15. Никак не обичам обаче, когато хората ме наричат стара, защото не се чувствам като на 100 години“.
Прогерията е едно изключително рядко наследствено заболяване. Хъчинсън-Гилфорд Прогерия се среща веднъж на приблизително 8 милиона раждания. Болестта се характеризира освен с ускореното остаряване на тялото и с много кратка продължителност на живота – средната продължителност на живота е 13 г.. Хейли вече е надминала посочената възраст и е твърдо решена да опровергае светилата в медицината. На момичето й се живее, въпреки че вече изглежда така сякаш е изживяла живота си. Тя казва още: „См*ртта не ме притеснява. Специалистите са казвали, че „Титаник“ не може да потъне, но той е потънал. Това доказва, че и експертите грешат. Аз искам да опровергая лекарите“.
Сайтът на Хейли можете да посетите на www.hayleyokines.com, както и да я видите във видеото по-долу.
Антоанет Иванова

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ZYiS7bpZrjw

Клюки.вс препоръчва и: