СтатияСвежи идеи за подаръци – разчупете статуквото

5
Добави коментар
Tribal88

Животът на човек е един безспирен низ от битови ангажименти, служебни задължения, ваканции, време прекарано с приятели и близки и т.н. Наред със скучното и сивото, изникват моментите на радост и празненства. Точно тези моменти поставят върху лицата ни една трайна усмивка от срещата с приятели, празненството и получените подаръци. В тази статия ще стане въпрос именно за подаръците – как да бъдем оригинални, да изразим лично мнение и да зарадваме максимално . Дали поводът е рожден ден, имен ден, сватба, годишнина или просто ей така – без повод – само защото искате да покажете,че за Вас човекът е специален и заслужава уважение всеки ден в годината.
Като цяло подаръците са разнообразни сами по себе си. Можем да се спрем на всичко, което ни заобикаля – от символичен жест до определено действие, от голям и скъп подарък, до малък и евтин такъв. Каквото и да изберете, бъдете сигурни, че важен е жестът към определения човек. Смисълът на един подарък е по-скоро символичен , а не материален.
Ето и няколко предложения за подарък , с които да постигнете оригиналност, забележителен ефект и положителни емоции в едно:

– Цветята – класическото допълнение към подаръка. Цветята умело се наложиха като задължителна добавка към всеки един подарък. Те носят със себе си уважение, радост и благодарност. Красив букет от миксови или сезонни цветя гарантира усмивка, букет от червени рози пък би заздравил романтиката на поднесения от Вас подарък. В днешно време цветята и букетите имат какви ли не причудливи и разчупени форми, изобилстват от различни видове цветя, зеленини, сухи елементи и т.н. Може да бъдат комбинирани с какво ли не – тук използвайте въображението си, познанството с получателя, а също така и съветите на опитните флористи в магазините за цветя. За да засилите ефекта, може да изберете и предлаганата услуга по доставка на цветя до дома или офиса

– Оригинални букети от бонбони – последната иновация в съвременната флористика и предложенията за подарък. Букетите от бонбоните са красиви, оригинални и практични – когато пожелаете може да изядете някое „цветче“. Може да избирате различни типове аранжименти и тоналности. Също така изберете с какви бонбони да бъде направен букетът – дали с луксозни бонбони, представители на марките “Lindt”, “Ferrero Rocher”, “Raffaelo” или пък обикновени бонбони – с турски, руски или български произход. Букетите от бонбони се аранжират по няколко начина,но като цяло най-разпространения е върху дървени пръчици, обвити с цветна хартия. Те се прикрепят със силикон и към тях се добавят различни видове цветна, опаковъчна хартия – нея също може да изберете. Какъвто и букет да изберете, бъдете сигурни в едно – ще бъдете една крачка пред останалите и ще предизвикате повече от радост, усмивки и щастие.

– Кошница с подаръци – самостоятелно или пък в добавка към друг подарък, една кошница с подаръци винаги буди любопитство и радост в получателя. Кошниците с подаръци са задължителен елемент сред жителите на повечето европейски страни. Те се предлагат от различни фирми за кетъринг, по-големите магазини за подаръци, магазините за цветя и в голяма част от онлайн магазините от този бранш. Може да изберете различни комбинации – кошница с плодове, кошница със сирена, вина и ядки, кошница с различни подаръци и цветя или пък само кошница с цветя и бутилка вино.

– Фигура от цветя – оригинално, изненадващо и колоритно. Фигурите от цветя са запазена марка на по-големите и развити цветарски магазини и техните флористи. Като цяло тяхната цена е висока, но ако може да отделите част от личния си бюджет, това би бил един неповторим жест към близкия човек. Фигурите от цветя са разнообразни като форми и цветове и преди всичко отново може да изберете какво точно желаете. Фигурите от цветя се изработват върху специална гъба , наречена пиафлора. Тя се напоява с вода и гарантира свежестта на композицията дни наред. Отделните парчета от гъбата се монтират с тел или други елементи и така конструкцията става здрава и подсилена, което гарантира запазването на нейната форма при пренасяне и поставяне. По-добрите флористи винаги могат да Ви помогнат с въображение и умения, но един съвет – Вие сте тези, които познават получателя и знаят какви са неговите вкусове и предпочитания.

И за финал – каквото и да изберете като подарък за Вашите близки и приятели, гарнирайте го с усмивка и мили думи – гарантираме повече от положителен ефект.