Ген.Радев: НСО се провалиха, не можаха да реагират

1
Добави коментар
rhp
rhp

Още по темата

Арести на джихадисти у нас осуетил кървав атентат в Испания

2015-04-11 12:11:51

Татяна Дончева: Съдебната реформа се прави изцяло от Ахмед Доган

2015-04-08 09:07:33

Фирма “Крон секюрите” няма никаква вина за инцидента с опит за убийство на Ахмед Доган. Това обяви по Би Ти Ви шефът на охранителната компания ген.Кирил Радев.

Той е категоричен, че ролята на неговите гардове е била да охраняват сградата и мероприятието до влизането на делегатите от ДПС в залата. 

Реално започнахме да работим от 16 януари, като следяхме за пропусквателния режим на стоки и хора в НДК, а също така и за сигурността на залата преди форума. До 8 часа в събота сутринта беше нашият ангажимент, после издадохме охраната на екипа на НСО. Нямахме никакво отношение към пропусквателния режим, категоричен беше бившият шеф на НСБОП. Той окачестви като глупави изявленията на шефа на НСО ген. Коджейков. Според него в залата е нямало истински пропусквателен режим, бил е изключително либерален, а НСО сега прехвърлят топката за отговорността на Крон. 

Кирил Радев е категоричен, че при подготовката на едно такова мероприятие отношение имат всички служби за сигурност, но водеща е НСО. Той посочи, че ако в близост до Доган е имало гард на службата, присъствието му би действало респектиращо и сигурно атентатът нямаше да  се случи. 

Истината е, че НСО не успяха да реагират, а така остава съмнението, че опитът за убийство е станал с мълчаливото им съгласие.